Kézilabda

2022.03.10. 01:11

Remek hajrával a négyes döntőbe jutott a Kohász

Szerdán este a női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében lépett pályára az NB I/B-s Békéscsaba otthonában a DKKA együttese.

Gallai Péter

20220309 Békéscsaba Előre NKSE DKKA női kézilabda mérkőzés fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Békéscsaba – DKKA 22–28 (13–12) 

Békéscsaba: Szabó – Iván 6, Török 1, Giricz 2, Mayer 1, Kukely A. 7 (1), Vámosi 2. Csere: Csizmadia (kapus), Andróczki 1, Szögi, Kukely K. 1, Bucsi, Karacs 1, Borbély, Bencsik. Vezetőedző: Papp Bálint. 

DKKA: Wéninger – Kukucska 1, Borgyos 2, Bulath 3, Weisheitel 2, Szalai 7, Kazai 1. Csere: Bartulovic (kapus), Polics, Nick 3, Farkas 9 (5), Horváth, Matucza, Krupják-Molnár, Agócs, Fodor. Vezetőedző: Vágó Attila. 

Hétméteresek: 1/1, ill. 6/5. 

Kiállítások: 4, ill. 4 perc. 

Piros lap: Mayer (24. p.). 

 

A végén magabiztos DKKA-siker született Fotó: Bencsik Ádám/BMH

A hazai szurkolók nagyon készültek a mérkőzésre, a kezdés előtt a Most vagy soha feliratot emelték a magasba, jelezve, milyen nagy lehetőség kapujában áll a csapat. Persze, ez a Kohászra is érvényes volt, a DKKA egyértelműen a továbbjutást tűzte ki célul, bár tisztában voltak vele, ez nem lesz egyszerű. 

Nem is kezdődött jól a mérkőzés, hiszen az első perc után Bartulovicot le kellett cserélni, mert fejbe dobták, ráadásul nem is tudta folytatni, miután szédült. A hazaiak nagy elánnal vetették magukat bele a játékba, az első félidő derekára már három góllal ellépett a Csaba, kihasználva a ­DKKA hibáit, hogy aztán gyorsan egyenlítsen a Kohász egy időkérés után, 9–9. Azonban utána ismét Szabó kapus ünnepelhetett többször. A 24. percben még egy DKKA-játékos esett ki, Policsot Mayer „ütötte ki”, aki ezért piros lapot kapott, de a sértett sem tudta folytatni. Az első gyorsjelentés szerint lehet, eltörött az orra. A játékrész hátralévő idejében a helyzetkihasználással továbbra is gond volt, így minimális fórral a hazaiak mehettek a szünetre. 

Ami után nyolc percet követően Farkas – akinek játéka kérdéses volt kisebb sérülése miatt – góljával végre a Kohásznál volt az előny. A Békéscsaba azonban nem akart leszakadni, röviddel utána ismét vezetett. Szerencsére nem sokáig, a 45. perctől aztán a védekezés összeállt, Wéninger bravúrok sorát szállította, s elöl is végre pontosabbak voltak a befejezések. 19–19 után a hazaiak tizenhárom perc alatt mindössze egy gólt tudtak dobni, ezzel szemben a DKKA hétszer is betalált a hajrában, ezzel pedig magabiztos győzelemmel biztosította be a Magyar Kupa négyes döntőbe jutását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában