Bodor Péter sikeres év után

2022.03.15. 20:04

A Dunaújvárosi Vízi Sport Club versenyzőjének helyzete bizonytalan

Bodor Péternek, a Dunaújvárosi Vízi Sport Club motorcsónak-versenyzőjének remek éve volt. Két világbajnoki címet szerzett, 2021 legjobb felnőtt versenyzőjének választotta a hazai szövetség, majd a Nemzeti Versenysport Szövetségtől kapta meg az év sportolója díjat a szakágában.

Agárdy Csaba

Fotó: Freschli Jozsef

A Nemzeti Versenysport Szövetség díjátadója kapcsán beszélgettünk Bodor Péterrel. De először tisztázzuk, mi is a Nemzeti Versenysport Szövetség? 
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) megalakulására a sporttörvény 2016. novemberi változása miatt volt szükség, amely előírta, hogy az olimpián nem szereplő sportágak érdekképviselete, illetve versenysportjának irányítása 2017 januárjától a Magyar Olimpiai Bizottságtól az önálló köztestülethez kerül át. Ennek megfelelően 47 szövetség 2016. december 21-én megalakította önálló köztestületét, a Nemzeti Versenysport Szövetséget (NVESZ), amely kivált a Magyar Olimpiai Bizottságból (MOB). Az alakuló gyűlésen a 47 tagszervezetből 42 jelent meg. A Nemzeti Versenysport Szövetség taglétszáma folyamatosan növekszik, napjainkban, 2021-ben már 61 sportágat képvisel. 

Bodor Péter (középen) a jól megérdemelt díjával, amit az NVESZ-től kapott Fotó: Freschli József/NVESZ

Bodor Péter a díjazással kapcsolatban elmondta, minden sportolónak az eredményesség, az elismerések fontosak, így az is, amit az NVESZ-től kapott. 
De, ahogy mondani szokták, az élet nemcsak móka és kacagás. 
– Nem akarok panaszkodni, de tavaly mégis csak szereztem két világbajnoki aranyérmet, ennél többet már nem tudok tenni a csapattársaimmal közösen. De március közepe van, és még teljesen bizonytalan a jövőm. Májusban kezdődik a versenyszezon, áprilistól már tesztelni kellene, azonban az anyagi hátterem még nincs biztosítva. Nem gondoltam volna, hogy két világbajnoki cím után most azért kell aggódnom, hogy egyáltalán a rajthoz oda tudok-e állni az idei nemzetközi versenyeken. 
Bodor Péter elmondta, mind ő, mind a csapattársai, tehát a szerelők, a segítői, a saját szabadidejüket, szabadságukat áldozzák fel a versenyzésért. Ő is mérnökként dolgozik, vagyis nem abból él, hogy motorcsónak-versenyző. 
 

Az is problémát okoz neki, hogy az üzemanyag- és az alkatrészárak folyamatosan mennek felfelé, ezért csökkentenie kell a felkészülésre szánt időt is. 
– Mint mondtam, panaszkodni nem szeretnék, bizakodva várom a jövőt, már csak azért is, mert Dunaújvárosban is lesz egy Európa-bajnoki futam. Az idén az O250-es kategóriában szeretnék versenyezni, az O350 az kimarad. Ennek az az oka, hogy ez a hajóosztály gyakorlatilag átköltözött az Egyesült Államokba, és én már annak is örülni fogok, ha az európai viadalokon rendszeresen el tudok majd indulni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában