labdarúgás

2021.12.05. 21:51

Magabiztos sikerrel zárták az idei évet a DPASE labdarúgói

Az NB III. közép csoportjában az előrehozott első tavaszi fordulót rendezték vasárnap. A Dunaújváros PASE labdarúgócsapata lejátszotta a találkozóját, de a havazás miatt több mérkőzés is elmaradt.

Gróf András

Fotó: LI

Az újvárosiak keretéből ezúttal Báló Tamás és Kesztyűs Máté hiányzott sérülés, illetve betegség miatt.

Jól indult a találkozó a vendégcsapat számára, hiszen már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést. Tóth Ákost a hazaiak védője, Tratnyek szabálytalanul szerelte a tizenhatoson belül, az esetet büntetővel és piros lappal „jutalmazta” a játékvezető. A tizenegyest Papp Máté értékesítette.

Tóth Ákost (21) kétszer is ünnepelhették társai a gólja után Szekszárdon
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Ezt követően az ember­előnyben futballozó dunaújvárosiak alaposan felpörgették a tempót. A tizenhatodik percben Villám Balázs lövése kötött ki Pomozi kapujában. Majd öt perccel később Dorogi Renátó fejjel szerzett újabb találatot, 0–3. A 36. percben az agilisan futballozó Tóth Ákos négygólosra növelte a vendégek előnyét. Két perccel később kezezés miatt a játékvezető Hegedűs Edvint kiállította, a megítélt szabadrúgást pedig Arena Ármin a dunaújvárosi kapuba lőtte, 1–4.

A fordulást követően két perc alatt Tóth Ákos második találatával ismét négy gól volt a különbség a két csapat között. A végeredményt a hetvenhatodik percben Béla Dániel állította be.

A 20. forduló további eredményei: Paksi FC II – Gerjeni SK 8–0, Monor – Makó FC 1–0, Vác FC – Balassagyar­mati VSE elmaradt, Dabas-Gyón FC – ESMTK elmaradt, Iváncsa KSE – Ferencvárosi TC II 4–0. Az MTK Budapest II – Budapest Honvéd-MFA II mérkőzés elmaradt. Rákosmente FC – FC Dabas 1–4, Hódmezővásárhelyi FC – Ceglédi VSE 3–3, Kozármisleny – Mohács 2–1.

A vasárnapi mérkőzés jegyzőkönyve

Szekszárdi UFC – DPASE

2–5 (1–4)

Szekszárdi Városi Sport- és Szabadidőközpont, 200 néző. Vezette: Kubicsek Máté (Jakab B., Kondákor).

Szekszárdi UFC: Pomozi – Rácz F. (Juhász L. a 46. p.), Tratnyek, Arena, Béla D., Szeles P. (Fekete M. a 46. p.), Rácz Á., Lékó (Wirth a 68. p.), Horog Á. (Kiss B. a 68. p.), Budai D., Péter A. (Tóth D. a 77. p.). Vezetőedző: Turi Zsolt.

Dunaújváros PASE: Pokorni – Villám B., Hegedűs E., Papp M., Molnár S., Barna Zs. (Ságodi a 89. p.), Dorogi R., Balogh Á. (Szepessy R. a 89. p.), Székely B. (Hompót D. a 77. p.), Novák Zs., Tóth Á. Vezetőedző: Varga Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában