Dunaújváros

2021.11.25. 18:03

Nagyüzemben a kosárlabdázók

Megkezdődött a nagyüzem a kosárlabdázóknál. A Dunaújvárosi Sárkányok minden korosztálya megméreti magát a különböző régiós, illetve országos kiírásokban, a kép egyelőre felemás.

Morva Dávid

A felkészülés után a Dunaújvárosi Sárkányok minden csapata megkezdte bajnoki szereplését

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Idén tízéves lett az egyesület. A klub U12-es és U18-as gárdái már megkezdték bajnoki menetelésüket. Ezúttal e két gárda legfrissebb eredményei mellett az U11, U14, U16-os korcsoport és a szintén a Sárkányok kötelékébe tartozó dunavecsei gárda eredményeiről is beszámolunk.

Az egyesület minden korosztálya rajthoz állt

A legfiatalabbak számára az első mérkőzésen az Ugrómókusok jöttek szembe, s az edzői beszámoló szerint mind csapatként, mind egyénileg felkészültebbek voltak, így három negyedet nyerve magabiztosan győztek, s megtartották az A csoportos tagságot. Egy pihenő után jöttek az Alba Fehérvár cápái. A jó színvonalú és komoly tempójú mérkőzésen végül két ponttal maradtak alul.

D. Sárkányok U11/A – DKKA Ugrómókusok 61–34

Pontok: Bíró-Juhász Péter 18 p., Lengyel Zsombor 18 p., Szíj Barnabás 10 p., Homolya Gergely 4 p., Bósa Simon 4 p., Kenyér Tímea 3 p., Bíró Panna 3 p., Kovács Léna 1 p.

D. Sárkányok U11/A – Alba Fehérvár Cápák 49–51

Pontok: Mihók Mandula 17 p., Bíró-Juhász Péter 12 p., Lengyel Zsombor 7 p., Homolya Gergely 5 p., Szíj Barnabás 3 p., Kovács Léna 2 p., Bíró Panna 2 p., Kovács Szofi 1 p.

A most megalakult dunavecsei szakág a második fordulótól csatlakozott az MKOSZ kenguru bajnokságába. Ez volt a gyerekek első két hivatalos mérkőzése, és bár vereségekkel rajtoltak, nincs okuk szégyenre, hiszen szépen helytálltak a tapasztaltabb ellenfelekkel szemben. A Marcali Szürkefarkasoktól 56–19-re, a Várpalotai Gepárdoktól 80–13-ra kaptak ki.

A fiú serdülő korosztályban is elkezdődött a regionális bajnokság. Sopronban került sor a csoportkör lebonyolítására, ahol az U14-es újvárosiak mindössze hat fiúval tudtak kiállni, sérülések, betegségek és egyéb tényezők miatt, így a Sárkányok a Soproni Tigrisektől és a Tatai SE-től is vereséget szenvedtek.

A felkészülés után a Dunaújvárosi Sárkányok minden csapata megkezdte bajnoki szereplését
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A nagyok meccsei

Első két mérkőzését játszotta az U16-os gárda a kadet bajnokságban. A csapatok erőssége ebben a bajnokságban nagyon eltérő, ahogy az eredmények is mutatják.

Dávid Kornél KA/B – AF-D. Sárkányok 93–38

Játékosok: Verhóczki 21/6, Hajdu 7/3, Marsiske 6, Veres-Kovács 4, Kuczka, Bíró-Juhász.

AF-D. Sárkányok – AF-Tatabányai Medvék 107–33

Játékosok: Verhóczki 42/9, Bíró-Juhász 21, Kuczka 18, Veres-Kovács 10, Marsiske 10, Hajdu 6/6.

Szombaton játszotta az U18-as gárda második mérkőzését a junioroknál. Az elsőn a Győr ellen egyszerűen a fizikális különbség túl nagy volt, ezen a meccsen már nem ez volt a helyzet, a rengeteg kapkodás és elsietett döntés „meghozta a gyümölcsét”, sajnos negatív értelemben: csaknem 20 pontos vereség lett a találkozó vége.

AF-D. Sárkányok – Soproni SI KA SMAFC/B 52–73

Játékosok: Hajnal 9/3, Csernák 13/9, Jánosházi, Bíró-Juhász, Matucza 7, Demeter 7, Véner, Hoffmann 11, Szűcs 5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában