Dunaújváros PASE

2021.10.17. 21:12

Elszenvedte első vereségét a DPASE

A Balassagyarmat az utolsó pillanatban szerezte a győzelmet jelentő találatot

Gróf András

Novák Zsomborék először maradtak pont nélkül a bajnoki szezon során Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Az NB III közép csoportjának tizenkettedik fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata vasárnap délután a Balassagyarmati VSE gárdáját fogadta. A találkozót a vendégek nyerték, így megszakadt az újvárosiak tizenegy mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata.

DPASE – Balassagyarmat 1–2 (1–1)

Dunaújváros Stadion, 300 néző. Vezette: Héra Csanád (Domján, Juhász L.).

Dunaújváros PASE: Pokorni – Villám B., Molnár S., Papp M., Báló T., Dorogi R., Barna Zs., Tóth Á. (Székely B. a 83. p.), Balogh Á. (Kesztyűs M. a 65. p.), Jakab D., Novák Zs. (Szepessy R. a 83. p.). Edző: Pálinkás András.

Balassagyarmati VSE: Puporka – Koszó, Lami, Benkő-Bíró, Majzik (Tóth O. a 60. p.), Nyilas (Kerekes a 83. p.), Gálfi (Király O. a 46. p.), Király Á., Csiki, Nagy T. (Kovács D. a 75. p.), Gergely. Vezetőedző: Nagy Tibor.

Betegség miatt Varga Balázs ezúttal nem ülhetett a hazaiak kispadján, akit Pálinkás András helyettesített. A találkozó harmadik percében vezetést szereztek a vendégek. Egy előre ívelt labdát Nagy Tamás vett át a tizenhatoson belül, majd a bizonytalankodó hazai védők között addig tologatta, amíg lövőhelyzetbe nem került, és tizennégy méterről ballal a kapu jobb oldalába tekert (0–1). Egy percen belül egyenlíthettek volna a hazaiak, de Jakab kapáslövése a bal oldali kapufáról a mezőnybe pattant. A huszonnegyedik percben egy szögletet követő szabálytalanság miatt büntetőt lőhettek az újvárosiak. Az ötösön Tóth Ákost sodorta el a balassagyarmatiak hálóőre. A tizenegyest Balogh Ádám laposan a kapu jobb oldalába gurította (1–1). A szünetig mindkét kapu előtt adódott két-két nagy gólhelyzet, de az eredmény nem változott.

Novák Zsomborék először maradtak pont nélkül a bajnoki szezon során
Fotó: Laczkó Izabella

A fordulást követően Jakab lövését ütötte szögletre Puporka, majd a sarokrúgást követően Molnár Sándor fejelt fölé. A hatvannyolcadik percben Jakab Dávid huszonnégy méteres szabadrúgását védte bravúrral a vendégek kapusa. Öt perccel később Papp Máté röviden adott haza, majd szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A megítélt bűntetőt Gergely a jobb oldali kapufa mellé lőtte. A nyolcvankilencedik percben egy bedobást követően Kovács Dániel zavartalanul vezethette a labdát a tizenhatos előterébe, majd tizennyolc méterről nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba (1–2).

A Kozármisleny az élre állt, az újvárosiak a harmadik helyre csúsztak

További eredmények: Rákosmente – MTK II 1–2, FTC II – Monor 4–2, Bp. Honvéd-MFA II – ESMTK 1–2, FC Dabas – Gerjeni SK 2–1, Cegléd – Makó 1–1, Mohács – Vác 0–2, Hódmezővásárhely – Dabas-Gyón 1–2, Szekszárd – Iváncsa 0–0, Kozármisleny – Paks II 2–0. GA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában