labdarúgás

2021.08.07. 08:30

Kupameccset vív ma a DPASE

Hétvégén rendezik a 2021/2022. évi MOL Magyar Kupa 1. fordulóját. A Dunaújváros PASE együttese szombaton 16.30-kor a Nagyatádi FC vendégeként lép pályára, az összecsapás egyértelmű esélyese a DPASE gárdája.

Gróf András

2021.08.01. Dunaújvárosi Paks Atomerőmű Sport Egyesület-Szekszárdi Utánpótlás-nevelő Football Club MBIII bajnoki labdarúgó márkőzés Dunaújváros Stadion Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az újvárosiak a szekszárdiak elleni 2–1-es hazai győzelemmel kezdték a bajnoki szezont, így megfelelő önbizalommal utazhatnak a kupamérkőzésre. A hazaiak azonban még nem játszottak tétmeccset a nyári szünetet követően, hiszen az előző szezonban az NB III. nyugati csoportjának utolsó helyén végeztek, így kiestek a Somogy megyei első osztályba.

A sikeres bajnoki rajt után következhet a jó folytatás
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A továbbjutás ebben a fordulóban egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, akkor kétszer 15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét együttes azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, akkor büntetőrúgások döntenek.

Szintén ezen a hétvégén rajtol a 2021/2022. évi Fejér Megyei Kupa, amely tulajdonképpen kvalifikáció a 2022/2023. évi Magyar Kupa-sorozatra. A körzetünkhöz tartozó labdarúgócsapatok vasárnap 17 órakor lépnek pályára. A párosítás a következő: Rácalmás–Mezőfalva, Adony–Nagyvenyim, Nagykarácsony–Baracs, Előszállás–Vajta.

Az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóság versenybizottsága az 1–2. fordulóban földrajzi és bajnoki erőviszonyok alapján csoportokat alakított ki, és a csoportokon belül sorsolták ki a párosításokat. A megyei I. osztályú csapatok az 1. fordulóban nem kerülhetnek szembe egymással. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, az alacsonyabb osztályú csapat a továbbjutó. Azonos osztályú csapatoknál hosszabbítás nincs, a továbbjutás kérdését büntetőkkel döntik el. GA

A Fejér megyei csapatok párosításai

PVSK (Baranya megyei I. osztály)–Iváncsa KSE, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Kaposvári Rákóczi FC (NB III.), Szekszárdi UFC (NB III.)–Bicskei TC, Móri SE–Femat Csesztreg (Zala megyei I. osztály), Sárosd NKSC–Sport36 Komlói Bányász (Baranya I. o.), Budai FC (Budapest II. o.)–Tordas Fész, Ercsi–Villány TC (Baranya I. o.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában