triatlon

2021.07.22. 20:56

Ezúttal is érmes lett az Öreg-tónál Füzesy Dávid

Szabó Szabolcs

Fotó: SPORTSHOT.DE

Dübörög a triatlonszezon, hétvégéről hétvégére egymást érik a versenyek. A hagyományosan erős mezőnyt felvonultató tatai Old Lake Man rövidtávú országos bajnokságon rajthoz állt a Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület (DTSE) két kiválósága, Füzesy Dávid és Burkovics Márton is. Füzesy Dávid számára minden bizonnyal kedves a tatai pálya, hiszen a korábbi években középtávon számos dobogós helyet gyűjtött be az Öreg-tónál. Füzesy ezúttal a rövidebb távon indult (1,5 kilométer úszás, 40 km kerékpár, 10 km futás) és a férfi abszolút összetettben az 5. helyen zárt 2:01:08-as idővel. E teljesítmény saját kategóriájában ezüstérmet jelentett.

A DTSE sportolója közösségi oldalán így értékelte a tatai versenyt: „Az úszásban és a biciklin is sikerült az összetett 3. legjobb időt elhozni. A futásomon még mindig van mit csiszolni, de azért évről évre szép lassan fejlődik. Összességében elégedett vagyok az abszolút 5. hellyel.”

A DTSE legfiatalabb felnőtt triatlonosa, Burkovics Márton szintén rövidtávon indult Tatán, a férfiak abszolút mezőnyében az 57., saját kategóriájában a 9. helyen végzett, 2:20:45-ös idővel. Az egyesülethez kapcsolódó további hír, hogy Boda Viktória a július 11-én Veresegyházon rendezett Aquatlon Országos Bajnokságon sprint távon (1 km úszás, 5 km futás) kategóriájában bronzérmet szerzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában