kajak-kenu

2021.07.11. 15:37

Bronzérmes Máthé Krisztián! – Frissítve

A moszkvai maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság zárónapján, vasárnap bronzérmet szerzett K2 30 kilométeren Máthé Krisztián a DKSE Kajak-Kenu Szakosztályának versenyzője párban a győri Boros Adriánnal. C2 26 kilométeren pedig negyedik helyen zárt Bucsi Bence (DKSE) és Vass Zoltán (Lágymányosi Spari Vízisport SE) kettőse.

Szabó Szabolcs

Hat érmet, közte három aranyat nyertek a magyar versenyzők vasárnap a moszkvai maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság zárónapján. A szövetség beszámolója szerint a felnőtteknél Kövér Márton és Horváth Márton a kenu párosok között diadalmaskodott, a kajakosoknál pedig a Csay Renáta, Czellai Zsófia kettős nem talált legyőzőre, utóbbi számban a Szmrtyka Rebeka, Sinkó Panna páros a harmadik lett. Ami számunkra a legfontosabb: a férfi kajak ketteseknél Boros Adrián (Győr) valamint a dunaújvárosi Máthé Krisztián úgy lett bronzérmes, hogy hajójuk orra kilyukadt, így állandóan megtelt vízzel.

Máthé Krisztiánnak (képünkön) és Boros Adriánnak plusz feladatot jelentett, hogy hajójuk orra kilyukadt Fotó: archív, duol.hu

Máthé és Boros futamának eredménye: K-2, 30 kilométer, Európa-bajnok: Quentin Urban, Jeremy Candy (Franciaország) – 2:01:26.36, 2. Jose Ramalho, Ricardo Carvalho (Portugália), 3. Boros Adrián, Máthé Krisztián – 2:04:42.17. Ebben a számban indult egy másik magyar egység is, Őry Zsombor és Erdélyi Tamás párosa a 6. helyen zárta a versenyt. C2 26 kilométeren ott volt a mezőnyben Bucsi Bence (DKSE) és Vass Zoltán (Lágymányosi) párosa is. Itt a már fentebb említett Kövér-Horváth kettős diadalmaskodott, Bucsiék a 4. helyen értek célba.

A DKSE moszkvai Eb-csapata: Máthé Krisztián és Bucsi Bence

Az ifjúságiak között kajak párosban Kolozsvári Brunó (Csay Renáta fia) és Mitring Olivér nyert, a Varga Olivér, Bolehradsky Szilveszter egység pedig harmadik lett. A moszkvai maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságot az olimpiai pályán rendezték. A magyar válogatott az Eb-n összesen 19 érmet – hét arany, hét ezüst, öt bronz – szerzett, ezzel az éremtáblázat első helyén végeztek a portugálok előtt, akik hét éremmel zárták a kontinensviadalt. A harmadik legeredményesebb nemzet a franciák lettek, négy éremmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában