labdarúgás

2021.03.15. 21:37

A ráadásban érkezett a csattanó, a DPASE győzelmet érő gólja

A labdarúgó NB III Közép csoportjának huszonnegyedik fordulójában vasárnap délután hazai környezetben szerzett igen fontos három bajnoki pontot a Dunaújváros PASE csapata.

Gróf András

Fotó: LI

A találkozó elején egyértelműen a hazaiak irányították a játékot. Labdavesztés után is bátran visszatámadtak az ellenfél térfelén.

A vendégek elsősorban a védekezésre koncentráltak. A tizedik percben Tóth Ákos agresszív labdaszerzését követően Kondor Kristóf lőhetett huszonkét méterről kapura, de a labdája a jobb oldali kapufáról a mezőnybe pattant vissza. Négy perccel később a tizenhatoson belül Kesztyűs labdája pattant egy taksonyi védő kezére, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A huszonnyolcadik percben Tóth Ákos egy letámadást követő labdaszerzés után vezethette be a labdát a tizenhatoson belülre, de tizenöt méterről leadott lövését a vendégek hálóőre lábbal tisztázta. A harminchatodik percben Báló Tamás bal oldali beadását Szepessy Róbert lekészítette Novák Zsombornak, akinek közeli lövését blokkolták a védők. Az első félidő hosszabbításában azonban megtört a jég. A negyvenhetedik percben Báló jobb oldali beadását Lakatos Gergő a kapunak háttal állva csúsztatta a hosszú sarokba.

A 94. percben Barta Barnabás fejesével nyert a csapat
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A szünet után bátrabban játszottak a vendégek, aminek köszönhetően a hatvanegyedik percben ki is egyenlítettek. Egy balról érkező beadás a nem sokkal hamarabb csereként beálló Ángyán elé pattant, aki tizenkét méterről hatalmas gólt lőtt a léc alá (1–1). A folytatásban Zsirai hagyott ki nagy helyzetet, majd a hajrában Kondor és Szepessy is eldönthette volna a három pont sorsát. A kilencvennegyedik percben jött a csattanó. Báló szabadrúgását Barta hat méterről a kapuba fejelte (2–1). Egy perccel később Kondor sípszó után elrúgta a labdát, amiért megkapta a második sárga lapot, majd a pirosat.

Dunaújváros PASE – Taksony SE 2–1 (1–0)

Dunaújváros PASE: Pokorni – Barta, Hompót D., Vadász V., Báló T., Lakatos G., Tóth Á. (Varga Zs. a 71. p.), – Kesztyűs M. (Novák L. a 71. p.), Kondor, Szepessy R., Novák Zs. (Dorogi R. a 64. p.). Vezetőedző: Jakab Elek.

Taksony SE: Ipacs – Buzás L., Torkos, Mink Olivér Márk, Godzsajev-Telmán (Szántó G. a 75. p.), Fekete M., Vörös D. (Ángyán az 55. p.), Schmid, Zsirai, Vajda B., Vekker (Király M. a 71. p.). Vezetőedző: Mink Olivér Mátyás.

Jakab Elek: – A középmezőnyben elhelyezkedő mindkét csapat célja az, hogy eltávolodjon a kieső zónától. A helyzetek alapján már az első félidőben eldönthettük volna a három bajnoki pont sorsát, de csak a hosszabbításban sikerült a hálóba találnunk. A második félidőben egy lepattanó labdából egyenlítettek a vendégek. Ezután cseréltem, és feljebb toltuk a játékunkat. Voltak ugyan nagy lehetőségeink, de csak a ráadásban sikerült megszereznünk a rendkívül fontos győzelmet.

A forduló további eredményei

Budapest Honvéd-MFA II – Szekszárdi UFC 5–1, Újpest FC II – Kecskeméti TE 1–3, Monor – Ferencvárosi TC II 1–0, FC Dabas – HR-Rent Kozármisleny 3–1, Szegedi VSE – Körösladányi MSK 2–0, Rákosmente FC – Dabas-Gyón FC 1–2, Iváncsa KSE – ESMTK 3–1, Majosi SE – Paksi FC II 1–2. A Vác FC – Hódmezővásárhelyi FC találkozót ­elhalasztották, mert a hazaiak több játékosa valamint vezetőedzője, Csank János is koronavírusos lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában