Jégkorong

2020.12.23. 21:24

A MAC HKB otthonában bravúros DAB-győzelem

A tabella végén kullogó Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata tegnap a második helyezett MAC HKB Újbuda otthonába látogatott. A dunaújvárosiaknál már pályára léptek az új igazolások is.

Agárdy Csaba

Az új szerzemények közül igazán újnak csak az amerikai kapus, Bacashihua Jason Michael számított, mert a kanadai Hugo Turcotte és a finn Nico Vourijarva korábban már játszott Dunaújvárosban.

A találkozó esélyesei nem a dunaújvárosiak voltak, de a csapat remekül kezdte a mérkőzést. Nem tudni, hogy az új igazolásoknak, vagy a válogatott programja miatti szünetnek, és az ebben az időszakban elvégzett kemény munkának volt köszönhető, de a DAB az első harmad után 3–0-ra vezetett. A háromgólos vezetés ellenére a dunaújvárosiak nem lehettek teljesen boldogok, mivel Hruby Gellért a 8. percben súlyos térdsérülést szenvedett, hordágyon vitték le a pályáról.

A csapatkapitány Kovács Bronson ezúttal a dunaújvárosi védelem erőssége volt
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A második játékrészben a hazaiak magukhoz tértek, még annak ellenére is, hogy az Acélbikák a 24. percben már 4–0-ra vezettek, a gólt a régi-új csatár, Turcotte szerezte. Ezután a hazaiak kétszer is eredményesek voltak, így 4–2-es DAB-vezetésnél várhatták a csapatok az utolsó játékrészt, vagyis még semmi sem volt lefutva.

A hátralévő húsz percben egy gól született, az Acélbikák végre megszerezték a rendes játékidőben az első győzelmüket. A DAB vasárnap a Vasas vendége lesz (15 óra).

MAC HKB Újbuda – DAB 3–4 (0–3, 2–1, 1–0)

Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Kormos, Soós, Pálkövi, Kocsány.

MAC: Bálizs – Pozsgai, Dóczi, Schlekmann 2, Nagy K. (2), Molnár B. 1 – Macaulay (1), Jászai, Orban (1), Kreisz, Terbócs – Garát, Csollák, Kedves, Majoross, Lőczi – Tornyai, Bugár, Ádám, Ritter, Strenk. Vezetőedző: Kangyal Balázs.

DAB: Bacashihua – Kovács B., Pozsár, Dansereau 1, St. Pierre (1), Szappanos – Jakabfy, Vuorijarvi, Azari, Mazurek (1), Turcotte 1 – Dósa, Hruby, Németh P. 1, Pihlqvist 1 (2), Török (1) – Lencsés, Tamás, Gebei G., Odnoga, Pinczés O. Vezetőedző: Leo Gudas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában