A C-2 1000 méter a dunaújvárosiak specialitása – öt egységben

2020.08.24. 20:59

Hajdu Jonatánnak, a Dunaferr válogatottjának párosban nem sikerült nyernie

Az olimpiai távokon nem született meglepetés, az Adolf Balázs–Fejes Dániel duó C-2 1000 méteren simán győzött a Hajdu Jonatán–Fekete Ádám duó előtt, a férfi kajakpárosoknál megint a Kammerer–Varga, és a Noé–Dombvári egység csatázott nagyot, a magyar bajnok az előbbi páros lett.

20190825 Szeged Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM) 19, Kajak-kenu Világbajnokság a Maty-éri Olimpiai Központban. Képen: Hajdu Jonatán

Fotó: Karnok Csaba

Beszámolónk élére talán az kívánkozik, hogy a 2008-as pekingi olimpián kenu egyesben ezer méteren olimpiai bajnok Vajda Attila, aki most a Dunaferr SE kenusainak az edzője, harminchét évesen a tizenhét éves unokaöccsével, a szegedi Papp Lászlóval C-2 1000 méteren hatodik lett.

Ebben a számban volt bőven dunaújvárosi: második lett a Dunaferr válogatottja, Hajdu Jonatán újpesti párjával, Fekete Ádámmal. Harmadik lett Hajdu klubtársa, Slihoczki Ádám Sáfrán Mátyással (KSI). Ez a szám amúgy a dunaújvárosiaké volt, leszámítva, hogy az első hely nem nekik jutott, mivel negyedik lett Kiss Balázs (Dunaferr), Bakó Tamással (KSI). Ötödik helyen végzett egy „tiszta” Dunaferr-duó, Bucsi Bence és Kovács Máté, a hatodik hely pedig a már említett Vajda–Papp kettősnek jutott. És végére maradjon a csattanó: a C-4 1000 méteres vegyes számban a Dunaferr SE Kiss Balázs, Slihoczki Ádám, Bucsi Bence, Kovács Máté összeállításban az első helyen végzett.

Hajdu Jonatánnak, a Dunaferr válogatottjának párosban nem sikerült nyernie Fotó: Karnok Csaba

Az elnyűhetetlen olimpiai bajnok, Kammerer Zoltán ismét begyűjtött egy aranyérmet. A Magyar Kajak-kenu Szövetség honlapja így „emlékezett” meg a versenyzéséről.

„Kammerer Zoltán már maga sem tudja követni, hogy összesen hány felnőtt magyar bajnoki címe van, de az biztos, hogy negyven felett jár. Nemcsak az aranyérmeinek száma, hanem az életkora is, ennek ellenére az országos bajnokság első napján újra bizonyította, hogy elnyűhetetlen.

Pedig a hétfői 1000 méteres táv nagy részén nem vezetett párjával, a 20 éves Varga Ádámmal, meglepetésre sokáig haladt elől a Noé Bálint, Kulifai Tamás duó, az utolsó 150 méteren pedig a legszélső pályán surranó Noé Zsombor, Dombvári Bence egység került néhány másodpercig előre, ők viszont nem látták középen Kammereréket.”

– Nem tudtam, hol tartunk most a mezőnyben, mert az elmúlt két hónapban csak egyszer, a KSI vízitelepén tudtunk Ádámmal együtt evezni az Újpesti-öbölben – mondta Kammerer Zoltán. – Ha kvótát akarunk szerezni, vagy ki akarunk jutni az olimpiára, akkor lehet, hogy több közös edzésre lesz szükségünk. Úgy gondolom, hogy a heti egy-két párosozásnál nem kell több. Egyébként elégedett vagyok a mai pályánkkal.

A nem olimpiai versenyszámokban kiválóan kezdett Csipes Tamara, aki 1000 méteren nyert egyesben, párosban és négyesben is. K-1-ben két ifjúsági korú versenyző, Kőhalmi Emese és Rendessy Eszter érkezett mögötte a második és harmadik helyen.

– Nem számítottam arra, hogy mindketten dobogózni tudunk – mondta Kőhalmi Emese, aki párosban régóta együtt versenyez Rendessy Eszterrel. – Majdnem az 1000 párost választottuk az egyes helyet, de örülök, hogy így alakult, és jól sikerült nekünk ez a pálya is – tette hozzá az ifjúsági világbajnoknő, aki párjával K-2 500 méteren, és K-4 500 méteren is rajthoz áll a felnőtt magyar bajnokságon.

Folytatás kedden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában