A tokiói kvótáról döntő meccsen is találkozhatunk Hollandiával

2020.02.25. 08:30

A tét nem most lesz óriási, de azért fontos a győzelem

A magyar női vízilabda-válogatott kedden Szentesen 17 órától Hollandia ellen játszik Világliga-selejtezőt, ami az Európa-bajnoki bronzmérkőzés visszavágója, egyben a jövő héten kezdődő olimpiai selejtező felkészülésének egyik állomása is lesz.

Gallai Péter

A dunaújvárosi, jelenleg az Újpestben játszó Szücs Gabriella lemaradt az Eb-ről, most újra a bő keret tagja Fotó: Zsedrovits Enikő

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Vasárnapig a Margitszigeten készült Bíró Attila együttese, utána autóbusszal utaztak el a mai találkozó helyszínére a lányok. A tizenhatos keretben a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics három játékosa kapott helyet, de közülük bizonyosan csak ketten kerülhetnek medencébe, Vályi Vanda és Garda Krisztina. Gurisatti Gréta a csapattal tartott, de ő biztosan nem játszik, ugyanis az Eb-n megsérült és műtött ujja még nem jött rendbe – mondta lapunknak a hétfő délelőtti edzés után.

A dunaújvárosi, jelenleg az Újpestben játszó Szücs Gabriella lemaradt az Eb-ről, most újra a bő keret tagja Fotó: Zsedrovits Enikő

– Még tart a gyógyulási időszak, passzolni lazán már tudok, de lőni még nem. Ennek ellenére itt vagyok a lányokkal, mert fontosnak tartottam, hogy a csapattal legyek. A többi között azért, hogy a taktikai videózásokról se hiányozzak. A padra nem, a lelátóra fogok ülni, hogy ne vegyem el a helyet más elől, majd onnan szurkolok a csapatnak. Persze, minél előbb szeretnék játszani, a kapitány is így van vele, de nem szabad erőltetni, és természetesen az orvosok véleménye is számít ebben a kérdésben. Jelen pillanatban nem tudom, az olimpiai selejtezőn ott lehetek-e, amit csak abban az esetben vállalok be, ha érdemben hozzá is tudok tenni a válogatott teljesítményéhez. Amennyiben nem, akkor nekem is be kell látnom, hogy sokkal nagyobb a tét, mintsem kimaradjon egy százszázalékos formában lévő társam. Ami pedig a mai találkozót illeti, nyilván a tét nem most lesz óriási, hanem két hét múlva, amikor könnyen összekerülhetünk a selejtező elődöntőjében, ami az olimpiai szereplésről dönt, hiszen az első két csapat juthat ki Tokióba. Ennek ellenére biztos most is kemény meccsre számíthatunk, a hollandokat fűtheti a gyors visszavágás, számunkra meg leginkább mentálisan tenne jót egy újabb siker ellenük – fogalmazott.

A sorozat európai selejtezőjét jelenleg három meccsen szerzett hét ponttal a magyar csapat vezeti, Hollandia az ötödik két ponttal, de ők egy találkozót játszottak eddig.

Nehéz lesz, irtó nehéz Triesztben

Bíró Attila szövetségi kapitány az olimpiai selejtezőre előre tekintve azt nyilatkozta a szövetség honlapjának, ott nem a fizikumról, nem a taktikáról szól majd elsősorban minden, sokkal inkább a mentális erő kerül előtérbe. – Az, hogy korábban a fontos meccseken rendre alulmaradtunk az oroszokkal szemben, az Eb-n pedig legyőztük őket, erőt kell, hogy adjon a csapatnak! Ők két vereséggel olimpiai kvótát szereztek, mi eggyel lecsúsztunk róla, nekik volt több szerencséjük, ami a múlt. Most arra kell koncentrálni, azon a bizonyos elődöntőben felülmúljuk akár a házigazda olasz, akár a holland együttest. Nehéz lesz, irtó nehéz, de miként mi ezt állítjuk, biztos vagyok abban, tartanak tőlünk, és mindketten bennünket akarnak elkerülni, és inkább Görögországgal szeretnék az elődöntőt játszani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában