alakul a csapat

2019.06.21. 20:00

Nincs uborkaszezon a hokis Erste Liga nyári játékospiacán

Igencsak pörög a játékospiac a jégkorongozóknál, szinte nincs nap, amikor valamelyik Erste-ligás csapat ne jelentene be egy új igazolást. Így van ez az Acélbikáknál is.

Agárdy Csaba

Két, kanadai hokis után újabb légiós szerződtetéséről számolt be a csapat honlapja, ugyanis Alexander Pettersson személyében egy 25 éves svéd jégkorongozóval erősítette meg keretét szerdán délután a DAB. A 177 centiméter magas, 86 kilogrammos, center és szélső poszton is bevethető játékos a Frölunda neveltje. A 2012/2013-as szezonban mutatkozott be a felnőttek között a divízió I-ben, majd a következő két szezont a tengerentúlon töltötte a North American Hockey League-ben (NAHL) szereplő Austin Bruins gárdájánál. 2015-ben viszszatért Svédországba, ahol az elmúlt két szezont stabilan a svéd másodosztályban töltötte. A Dunaújvárosi Acélbikák szakvezetése valószínűleg centerként számít Alexander Petterssonra a következő szezonban és ahogy társai, úgy ő is augusztus elején csatlakozik a dunaújvárosiakhoz. Nézzünk egy kicsit körül a többi klubnál is.

Alexander Pettersson a Frölunda neveltje, remélhetően Újvárosban is ponterős lesz
Fotó: acelbikak.net

 

A címvédő Ferencváros vezetése úgy döntött, győztes csapaton ne változtass, vagyis a keret magját együtt tartotta. Sőt, a DVTK Jegesmedvéktől megszerezték a huszonnégy éves junior világbajnok fi nn csatárt, Rasmus Kulmalát. A Gyergyói HK legutóbb a svéd korosztályos válogatottakat végigjárt, hazája legerősebb bajnokságában is szerepelt Andreas Valdixot igazolta le. Róla azt is érdemes tudni, hogy 2003-ban a Washington Capitals draftolta, igaz, az NHL-ben nem lépett pályára. A Corona Brassó is körülnézett a tengerentúlon, megszerezte Wacey Rabbitot. A 32 éves kanadai–amerikai csatárt annak idején a Boston draftolta. Csíkszeredában most még nagy a csend, de ismerve a székely csapat vezetését, az idén sem mondanak majd le egy-két nagy név megszerzéséről.

Győrbe költöznek a Titánok

Debrecenben már tizenkét játékos távozott az egyetemistáktól, de közben igazolnak is bőszen. Elég csak annyit megemlíteni, hogy Dunaújvárosból Mestyán István és Léránt René is náluk folytatja, és egy kanadai védőt is megkaparintottak Clint Filbrandt személyében. Két szlovák csatár is náluk folytatja: Erik Piatak és Martin Daloga is komoly erősítésnek tűnik. Az Újpest sem tétlenkedik. Megszerezték a cseh csatár Stepan Csamangót, aki három évet játszott az EBEL-ben, majd őket választotta az amerikai Evan Janssen és Jared Brown a MAC Újbudából, valamint a kanadai Cody Carlson is, aki legutóbb a Brassóban játszott. A Hokiklub Budapest és a Schiller Vasas is mozgolódik. Elsősorban fi atal magyar tehetségeket próbálnak megszerezni. A végére hagytuk a Fehérvári Titánokat. A Titánok a Fehérvár AV19 EBEL-csapatának a farmalakulata, nemcsak átalakult, hanem gyakorlatilag egyesült a Győri ETO HC-vel, így a hazai meccseiket Győrben játszák majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában