Egy sikeres hétvége - a DAB megragadta az utolsó esélyt

2019.02.03. 22:38

Két életmentő győzelemmel tért vissza az Acélbikák kispadjára Borbás Gergely

Szombaton a Vasast, vasárnap pedig a Gyergyószentmiklóst kellett megverniük a Bikáknak a túlélésért.

Agárdy Csaba

Dunaújváros Nyögvenyelős, de végül győztes meccsel tért vissza szombaton este Borbás Gergely a DAB kispadjára. Erre a három pontra nagy szükség volt, mivel életben tartotta a dunaújvárosiak reményeit a rájátszásba kerülésre.

DAB – Schiller-Vasas HC 4–3 (0–1, 3–1, 1–1)

DAB: Garbacz – Lencsés, Franssila, Uski, Németh, Nagy M. (1), Hruby, Erdélyi (1), Tóth G., Iossafov, Azari 1 (1), Jabornik (1), Mestyán (1), Saluga 1, Dubek, Barna, Hüffner, Szabó, Huovinen 2 (1), Gulácsi, Makovics. Vezetőedző: Borbás Gergely.

Schiller-Vasas HC: Tóth K. B. – Bukor 1, Seregély, Szlama, Bödök, Schmál, Tornyai, Surányi, Lőczi 1 (1), Székely-Mádai (2), Turbucz 1, Fejes, Inglis, Csiki, Varga, Szlépka, Rózsa, Belényesi, Bálint, Gágyor. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

A két tréner így értékelt a találkozó után:

Ladányi Balázs: – Feltámasztottuk a halottat. Az első két harmadban az történt, amit többé-kevésbé szerettünk volna. Megvoltak a lövések és az esély is arra, hogy lezárjuk a meccset. Ez utóbbi helyett azt történt, hogy egyéni hibákból felhoztuk a hazaiakat, akik megfordították az eredményt, és ebből már nem tudtunk felállni.

Borbás Gergely: – Nehezen kezdődött számunkra a ­meccs. Dolgoztunk keményen, megvoltak a helyzeteink, de néhány fegyelmezetlenségből kettős hátrányba kerültünk, meg is kaptuk belőle a gólt az első harmad végén, ami mindig a legrosszabbkor jön. Szerencsére dolgoztunk tovább, és mutatja, hogy van a csapatban potenciál, hogy fel tudtunk támaszkodni kétgólos hátrányból is. Ennek nagyon örülünk, de ettől függetlenül vannak még rossz szokásaink, amiket szeretnénk elhagyni, meg természetesen jók is, amiket szeretnénk megtartani. A három pont nagyon jól jött, de túl kell lépni rajta, mert holnap már jön a következő megmérettetés!

Az a Gyertyószentmiklós érkezett vasárnap az újvárosi jégcsarnokba, amely a középszakasz alsóházának második helyét foglalta el, és négy mérkőzés után 13 ponttal állt a tabellán. A gyergyóiak masszív, jól összerakott kerettel rendelkeznek, amelyet a rutinos svéd, korábbi diósgyőri siker­edző Mikael Tissel irányít.

DAB – Gyergyószentmiklós 3–0 (3–0, 0–0, 0–0)

Dunaújváros: Zakharchenko – Lencsés 1, Franssila, Uski 1 (1), Németh, Nagy M (2)., Hruby, Erdélyi, Tóth G., Iossafov, Azari, Jabornik, Mestyán 1, Saluga, Dubek, Barna, Hüffner, Szabó, Szabó, Huovinen, Gulácsi (1), Makovics.

Gyergyói HK: Ruczuj – Ezhov, Kozma, Csergő, Pestunov, Constantin, Góga, Orbán, Karpus, Sára, Vorobjev, Bo­­­beck, Nagy, Benedek, Péter, Tomanek, Ferenc, Ivácson, Barabás, Daradics, Elekes-Darabont.

Vezetőedző: Miakel Tissel.

Az Acélbikák végre régen látott jó játékot produkáltak, és ami a legfontosabb, a szurkolók is visszatértek.

Lehet, hogy Borbás Gergely vezetőedző szavai számítottak, amikor kinevezése után nem ígért semmit, de nagyon kérte a szurkolók támogatását. Az tény, hogy vasárnap este közel ezer drukker torkából halhattuk azt, hogy „Hajrá Kohász!” És a csapat meg is érdemelte a biztatást, mert hatalmas elszántsággal jégkorongoztak az Acélbikák a Gyergyó ellen. A dunaújvárosiak az első harmad után háromgólos előnyre tettek szert, ezt a mérkőzés végéig tartani is tudták.

A csapat nagyon fegyelmezetten játszott, amit kiegészített egy remek kapusteljesítmény. A dunaújvárosi együttes az elmúlt két fordulóban aratott győzelmével visszahozta az esélyét arra, hogy bekerüljön a rájátszásba. A szakvezetés a következő napokban tovább csiszolhatja a játékot, hiszen nemzetközi válogatott szünet következik. A Bikák február 11-én a Hokiklub Budapest otthonában korcsolyáznak jégre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában