A DFVE szakosztályvezetője szerint képesek lehetnek idegenben is meglepni a Kirishit

2018.11.09. 21:25

Eredménytől függetlenül kiemelkedő évet zárnak

Szombaton magyar idő szerint 11 órakor méri össze erejét a női vízilabda két kontinentális sorozatának győztese Oroszországban: a története során először LEN Kupa-aranyérmes Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics és az Euroliga-győztes Kirishi.

Gallai Péter

A klub szakosztályvezetője, korábbi legendás játékosa, Kis-Primász Ágnes is izgatottan várja a mai derbit, amit a fantasztikus 2018-as évük megkoronázásának tart, eredménytől függetlenül.

– Természetesn elképesztő nagy dolog lenne, ha Európa legjobb csapatának hívhatnánk magunkat, de a lányok a mi szemünkben már most azok, mert a LEN nem kevésbé erős, mint az Euroliga. Nüanszokon múlt, hogy ki melyik sorozatban szerepelhetett. Éppen ezért nagyon jó ez a Szuperkupa arra, kiderüljön, hogy tényleg nincsenek nagy különbségek. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de tudva, mennyi munkát fektetett be a csapat, ezért bízom a meglepetésben, és még idegenben is le tudják győzni a szinte az orosz válogatottal egyenlő Kirishit. Azonban, ha ez mégsem így történik, akkor sem szabad, hogy hiányérzetünk legyen az elmúlt esztendőt tekintve – mondta lapunk kérdésére.

Kis-Primász Ágnes szakosztályvezető
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A szakosztályvezető szerint a két klub között az a hasonlóság, hogy nem csak egy-egy évben tudnak kimagaslót nyújtani, hanem folyamatosan ilyen szinten vízilabdáznak.

– Igaz, hogy ilyen messzire kellett utazni, de talán abból is előnyt lehet kovácsolni, hogy az uszodafelújítás miatt a lányok sokkal több időt töltenek együtt az utazásokkal. Ebbe is megedződtek, ebből a kohézióból is előnyt lehet kovácsolni – tette hozzá.

Fotó: DFVE/Holló Tibor

Ami pedig a csapatot illeti: a társaság rendben megérkezett repülővel Szentpétervárra, majd onnan autóbusszal a helyszínre. A szállás elfoglalása után este edzést vezényelt Mihók Attila, az oroszok szombaton reggelre is biztosítottak időt a gyakorlásra, de a korai meccsidőpont miatt, ezzel valószínűleg nem fognak élni a magyarok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában