Kedvelik Viborgot

2018.08.06. 21:08

A Kohász ifjúsági csapata tornát is nyert Dániában

Hazaérkezett Dániából a Dunaújvárosi Kohász felnőtt női kézilabdacsapata. Az egyhetes edzőtáborban három mérkőzést is játszott a Kohász.

Jankó Árpád

Bal kezében a síp, jobb kezében az időmérő – György László természetesen méri a teljesítményt Fotó: Hankusz Kálmán / DH

A Silkeborgtól vereséget szenvedett (19-28), viszont az Oldense együttesét 29-27-re, a házigazda Viborgot pedig 23-21-re győzte le a Kohász. Ugyanitt az U19-es ifjúsági csapat, Vártok Ákos gárdája tornagyőzelmet szerzett. Természetesen ezeket az előkészületi mérkőzéseket úgy játszotta le a dunaújvárosi csapat, hogy közben irgalmatlan nehéz edzéseken is gyakorolt. György László, a D. Kohász szakvezetője ismét meg tudta erősíteni, hogy ez a dániai „kirándulás” rendkívül hasznos volt.

– Először is kiszakadtunk egy megszokott környezetből. Alkalmas volt arra, hogy nagy megterhelést viseljenek el a játékosok: a futást, az erősítést. Tettük ezeket olyan felszerelésekkel, olyan feltételekkel, olyan miliőben, amely motivációkat jelentett a jó munkához. Láthattuk a többi csapat munkáját is. Élmény volt tapasztalni a dánok gyakorlását.

És mi tetszett saját csapata tevékenységében?

– Minden játékosunk annak megfelelően dolgozott, hogy tudta, mi a cél. Elégedett voltam a hozzáállással. Persze volt fáradtság a kemény edzések után a mérkőzéseken, de kiváló felfogásban dolgoztunk, jól teljesített a játékoskeret. Annak külön örülök, hogy Vártok Ákos ifjúsági csapata nagyszerűen szerepelt. Fiataljaink látták a dán vagy más csapatok céltudatosságát, a maximális akaratot, és ez mentálisan meg is fogta őket. Micsoda feszültség, dinamika van a mérkőzéseiken…

Bal kezében a síp, jobb kezében az időmérő – György László természetesen méri a teljesítményt Fotó: Hankusz Kálmán / DH

Ahogy mondta: ez a hét tehát a munka dandárja volt…

– Az eltervezett munkát el tudtuk végezni, mégpedig komoly terhelés közben. Fontos játékelemeket tudtunk gyakorolni. Például próbálgattuk az új vagy visszatérő játékosok beillesztését megoldani. Sajnos akadt néhány rövid ideig tartó betegeskedés, és ami nagyobb baj, Micijevic megsérült. Majd a szerdai orvosi vizsgálat mutatja meg, mennyire komoly a sérülése. Viborgban kényszerűségből kellett másfajta védekezést is gyakorolni.

Mi a további programja a csapatnak?

– Ma itthon folytatjuk a munkát. Szerdán 10.30 órakor egy svájci csapattal játszunk, csütörtökön 18 órakor a Ljubljana lesz az ellenfél, de szombaton 11 órakor is játszunk ellenük. Ezt követően pedig a Ko­hász-kupán kézilabdázunk. Négy csapat, a Budaörs, a Vác, a Viborg és mi szereplünk augusztus 17–18-án a kupán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában