Ott vagyunk a fináléban

2018.04.13. 19:05

A LEN Kupárt játszik szombaton női vízilabda csapatunk

Az újvárosi pólós hölgyek magabiztosan győzték le a spanyol házigazdát

Szabó Szabolcs

Mataró Tavalyi szezonhoz hasonlóan ismét a második számú európai klubsorozat, a LEN Kupa fináléjával zárja nemzetközi szereplését női vízilabda csapatunk. Mihók Attila tanítványa azzal a nem titkolt szándékkal érkeztek a spanyolországi Mataróba, hogy elhódítsák a trófeát. Az első körben, azaz elődöntőben pénteken délután mindehhez a házigazdákat kellett legyőzni.

Fontos volt, hogy a LEN fináléjára megfelelő önbizalommal és az ezzel járó pozitív töltettel érkezett a DUE Maarks Graphics együttese, hiszen a magyar bajnoki elődöntőben sikerül túllépni a roppant erős BVSC jelentette akadályon.

A felkészülést azonban némileg nehezítette, hogy betegség miatt nem tarthatott a csapattal az újvárosiak egyik alapembere, Vályi Vanda.

– Sajnos ez most így alakult, a legtöbb amit tehetünk, hogy a többiek vállalnak majd többet. Voltunk már sokszor hasonló helyzetben, biztos vagyok benne, hogy találunk érdemi megoldásokat Vályi Vanda pótlására – mondta el lapunknak Mihók Attila, a dunaújvárosiak trénere, aki természetesen bizakodó volt a találkozó előtt. Amint a szurkolók is, tavaly tavasszal az örök rivális az UVSE volt a LEN kupa házigazdája. E tornán sajnos a két magyar csapat vívta az elődöntőt. A feszült rangadót végül az újpestiek nyerték, másnap Mihók Attila tanítványai a bronzéremmel vigasztalódhattak. A csapatunk most arra készült, hogy szombaton majd a legfényesebb éremért meccseljen.

A matarói LEN Kupa pénteken 15 órakor az Plebiscito Padova és a görög sztárcsapat az Olympiakosz Pireusz összecsapásával kezdődött. Bár a találkozó elején még az olaszok vezettek, a folytatásban, főként a harmadik játékrészben érvényesült a papírforma és görögök egy sima győzelemmel kvalifikáltak magukat a fináléba.

Foto: J.Arnau/Atelier Photo

Plebiscito Padova – Olympiakosz Pireusz 4-10 (2-1, 0-1, 1-6, 1-2)

Gurisattiék tehát úgy ugorhattak medencébe, hogy egy esetleges siker esetén, az a Pireusz vár majd rájuk szombaton, amellyel korábban közösen edzőtáboroztak.

La Sirena Mataró – Dunaújváros 7-11 (0-4, 0-2, 3-3, 4-2)

A dunaújvárosi gólszerzők: Szilágyi 3, Mahieu 3, Ziegler 2, Gurisatti, Horváth B., Garda.

Koncentrált védekezéssel és nagyon impulzív támadójátékkal kezdte az elődöntőt az újvárosi együttes. Kiss Alexandra magabiztosan védett, elöl pedig Szilágyi, Mahieu, Garda és Ziegler szállították a pazar gólokat. A képlet a második játékrészre sem változott: reteszként a vendégek hátsó alakzata, ismét lenullázták a vendéglátókat, míg Gurisatti és Szilágyi 1-1 gólt termelt, amelynek az újvárosi uszodában is nagyon örültek, hiszen a drukkerek és az utánpótlás játékosok együtt követték a találkozó alakulását.

A harmadik harmadban megkezdte felzárkózást a Mataró, ám három góljára újabb három újvárosi találat volt a válasz. A záró negyedre tehát plusz hattal fordultak hölgyeink, akik taktikus játékkal nem is engedték ki a kezükből a nagyon várt győzelmet. A spanyolok mindössze annyival vígasztalódhattak, hogy legalább egy periódust sikerrel zártak (4-2). A vége 11-7 az egyetemistáknak, akikre holnap egy még komolyabb feladat vár, hiszen a görög sztárgárda, a Olympiacos Pireusz is azért érkezett a fináléba, hogy elhódítsa azt.

Mihók Attiláék azonban nyugodtan várhatják a szombaton 14 órakor kezdődő összecsapást, hiszen ez az újvárosi csapat most nagyon egyben van!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában