duathlon

2018.03.09. 21:36

Futás és kerekezés a parton

A helyi triatlonsport egyesület szervezésében vasárnap ismét rangos duatlon versenyt rendeznek az alsó Duna-parton. A közel kétszáz versenyző mellett a szurkolókra is számítanak.

Szabó Szabolcs

A competitor looks on before the start of the 34th edition of the Ironman triathlon on August 15, 2017 in Embrun, southeastern France. The Ironman is considered as one of the hardest triathlon events with a swim of 3.8km followed by a 188km cycle ride and a 42km marathon, with nearly 13000 competitors taking par in the event. / AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOT

Fotó: AFP

– Bár a július elején jelentkező féltávú triatlon és félmaraton versenyünk az éves fő rendezvényünk, nagyon készülünk a vasárnapra is, amely sokak számára vonzó lehet. Az eddig beérkezett nevezések, regisztrációk alapján közel kétszáz versenyzőnk áll majd rajthoz vasárnap reggel 9 órától az alsó Duna-parton – mondta el lapunknak a verseny szervezője, a DTSE elnöke, Makai Gábor, akit arról is beszélt lapunknak, hogy a sportág egy-két jeles szereplője is startvonalhoz áll majd.

– Ez egy igazi felkészülési verseny, amely a profi és az amatőr sportolók számára is vonzó lehet. Megtiszteltetés számunkra és egyben a verseny rangját és színvonalát is jelzi, hogy olyan neves sportolók is neveztek, mint – a teljesség igénye nélkül – Bartos Dávid, Janota Zoltán, vagy helyi színekben induló Füzesy Dávid. Az utóbbi évek versenyei alapján azt mondhatom, hogy ismét egy kiváló hétvége előtt állunk. A szurkolók az utóbbi versenyeken is megtiszteltek bizalmukkal, és nagyon sokat segítettek a versenyzők, remélem, vasárnap is sokan kilátogatnak majd az alsó Duna-partra – tette hozzá Makai Gábor.

kiemelt képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában