Biztos hazai győzelem

2017.11.26. 19:49

Igazi rangadót nyert a fiatal dunaújvárosi együttes

A Dunaferr Sportegyesület röplabdázói az NB I alapszakaszának tizedik fordulójában vasárnap a MAFC-BME együttesét látták vendégül.

Gróf András

Csizmadia Tamás (9) és Tomanóczy Bálint (15) összjátéka

Fotó: Zsedrovits Enikő

Dunaferr SE -MAFC-BME

3:0 (22, 19, 21)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Szabó Péter, Szarka János.

Dunaferr SE: Csizmadia, Hatvany Zs., Flachner K., Iván B., Bohnicsek, Tomanóczy B., Hartyányi (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Egy igazi helyosztót játszott egymással a két tízpontos együttes, amelyben a fiatal dunaújvárosi együttes három játszmában diadalmaskodott a rutinosabb fővárosi riválisa ellen. Az első szettben sokáig fej fej mellett haladt a két együtes. Az első technikai szünetnél 8-6-ra, a másodiknál 16-13-ra vezettek az hazaiak. A végjáték azonban a Dunaferrnek sikerült jobban, így biztosan jutottak előnyhöz. A második játékrész nem úgy kezdődött, ahogy az első befejeződött. A vendégek hamar 8-3-as előnyre tettek szert, de az újvárosiak türelmes játékkal felzárkóztak, és játszma közepén a vezetést is átvették. A hajrában már egyértelműen a Dunaferr játékosai domináltak. A harmadik játszmában ötpontos előnyt szerzett a hazai alakulat, de a vendégek személyi változást eszközöltek a csapatukban, ami átmenetileg megzavarta a hazaiakat. Ennek következtében rövid idő alatt kiegyenlítettek a vendégek. A rövidzárlat azonban csak pillanatnyinak bizonyult, és a folytatásban már ismét az újvárosiak irányították a játékot, és biztosan múlták felül a kissé elkényelmesedett a vendégeket.

Csizmadia Tamás (9) és Tomanóczy Bálint (15) összjátéka
Fotós: Zsedrovits Enikő

Tomanóczy Tibor: – Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Minden játékos remek teljesítményt nyújtott, igazi csapatként működtünk. Talán Hatvany Zsolt teljesítményét emelném ki, aki a rutinjának köszönhetően a kritikus pillanatokban megnyugtatta a társaságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában