Országos elismerés

2024.04.17. 11:00

Lukács János Alma-díjas lett

Országos elismerés a nyugalmazott pedagógusnak.

 

A Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének elismerésében részesült Lukács János, az Arany János Általános Iskola nyugalmazott pedagógusa, művész-tanára, a rajztagozat meghatározó irányítója, aki hosszú évtizedeken keresztüli munkásságával igyekezett közelebb hozni a gyermekekhez a művészetet. 

A díjátadás meghatott pillanata 

Az Alma-díj elnevezésű elismerést Környeiné Gere Zsuzsa alapította, a neves szakember halála után pedig az egyesület vette át a hagyományt azokat díjazva a sokrétű, kiemelkedően magas színvonalú művészetpedagógiai és művészi munkásságot. Az iskola katedrája után az online-térben folytatja a munkát, a rajztanárok egyik legnépesebb szakmai online csoportját alapította meg. Magáról a kitüntetésről a díjazott Lukács János Facebook posztjában így vall:

„Boldog és büszke vagyok. Köszönöm a MROE-nek az elismerést. Ennél szebben nem lehet 45 év vizuális nevelését és a pedagógiai munkát lezárni. Köszönet a rajztagozat megálmodóinak és a benne dolgozó kollégáknak a tanítványoknak és szüleiknek akik részesei lehettek ennek az alkotási és vizuális nevelési folyamatnak. Feledhetetlen ! Tanítványaink sikere a mi sikerünk. Jelképezze ez az alma azt a csodát, amit megélhettünk.”
 

Forrás: Lukács János, Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában