A helyi kötődésű zenekar idén 30 éves

2024.03.12. 17:30

Már biztosan A Dal döntőjében van a Junkies

Örömhírrel zárult a Junkies rajongók számára a nagy nemzeti dalválasztó első elődöntője, hiszen a zenekar könnyedén bejutott a széria döntőjébe a hétvégén.

Balla Tibor

Eddig sikeresen menetel a Junkies (Szekeres András - ének, Barbaró Attila - basszusgitár, vokál, Gravel Shores - gitár, vokál, Csobán Bence - dob) az A Dal című televíziós dalválasztó showműsorban, ugyanis a hétvégi elődöntő után most már egészen biztosan ott lesznek a döntőben, hogy harcba szálljon az év dala elismerő címért. A Fáy András utcából hódító útjára indult Szekeres András szólóban már részt vett a tavalyi sorozatban, és egészen a legjobb négy közé verekedte magát, most pedig úgy döntött, hogy egész zenekarát magával viszi a nagy nyilvánosságot és vélhetően újabb népszerűséget hozó televíziós produkcióba. A zenekar a „Királyi többes” című punk-rock dalával a válogatón hozta a papírformát és saját stílusát, így különösen nagy volt a kontraszt a mostani megmutatkozáson, amelyre swing köntösbe kellett öltöztetniük a május 17-én érkező „Vészharang” című albumról kiválasztott dalukat. A zsűri imádta Szekeres Andrást öltönyben, így a döntőben is előadhatják majd a szerzeményt, de akkor már kicsit nagyobb léptékű felhajtással, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával közösen.

 

A zenekar így aztán már mindenképpen győztese a helyzetnek, hiszen a vetélkedés már így is óriásit dobott ismertségükön, ha pedig megnyerik a versengést, akkor egészen biztosan egy komoly marketinggépezet áll majd mögéjük és a daluk mögé. Ez pedig nagyot dobhat majd a májusban kiadandó lemezük eladási számain. A helyzet egyetlen igazi vesztese Keresztes Viktor, a formáció eredeti dobosa, aki nem vehetett részt a televíziós felvételeknél, ugyanis gerincbántalmakkal küzd, így ebben a kényszerhelyzetben gondoskodni kellett a helyettesítéséről. A megoldást Csobán Bence személyében találták meg, akit jól ismernek, hiszen Barbaró Attila másik formációjának, a Zorallnak a dobosa.

Ez az év egyébként is különleges a banda életében, hiszen éppen 30 éve annak, hogy megalakult a Junkies, Szekeres András pedig 50 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában