Pályázati felhívás

2024.02.01. 09:00

Alkoss, hogy örökségeink fennmaradjanak!

Élő örökségeink címmel hirdet alkotópályázatot gyerekeknek és középiskolás fiataloknak a Nemzeti Művelődési Intézettel együttműködve, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, adta hírül társlapunk.

Duol.hu

Fotó: Shutterstock

Mit jelent számodra a magyar cirkuszművészet vagy a solymászat? Láttad már a mohácsi busókat vagy ettél már molnárkalácsot? – többek között ezekre a kérdésekre is választ adhatnak a Szabadtéri Néprajzi Múzeum pályázati felhívására készített alkotások.

A pályázó feladata, hogy kiválasszon egyet a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén szereplő elemek közül, s az arról alkotott képét papírra vesse. A szervezők két korcsoportban – általános iskolai és középiskolai diákok – várják a nevezéseket. A formai követelmények szerint az alkotásokat A3-as méretű papírlapon kell elkészíteni, a mű lehet grafika, festmény, nyomat vagy montázs.

Az Élő örökségeink alkotópályázatra készített munkák digitális változatát .jpeg formátumban, a kötelezően kitöltendő szülői nyilatkozattal együtt kell beküldeni a [email protected] címre február 15-ig. Fontos, hogy a fájlnév tartalmazza az alkotó nevét, korcsoportját, településnevét és vármegyéjét – ékezetes és szóköz nélkül. A jelentkezési lap és a kitöltendő dokumentumok a skanzen.hu oldalon elérhetőek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában