Klasszikus és swing

2024.01.18. 13:00

Francia és angol dalok az újévi gálán

Idén is a szokásos szerkezetben zajlik a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola Újévi Gálakoncertje a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében január 19-én 17 órakor.

Balla Tibor

Fotó: Fotó: zeneiskola

Már hosszú évek óta az első felvonás a zeneiskola tehetséges növendékei és tanárai fellépésének ad teret, míg a második részben egy neves előadóművész koncertjének tapsolhat a közönség.

A zeneiskola felvonásában az előzetes tervek szerint ebben az esztendőben Bartalos Ádám egy zongora etűdöt játszik, a Kaszás Éva (cselló) - Nagy Veronika (hárfa) páros  az osztrák zenész és zeneszerző Maria-Theresia von Paradis egy darabját adja elő, Kovács Dániel 4 népdal feldolgozást játszik hegedűn, Sütő Balázs (fuvola), Kaszás Éva (cselló), Antal Anna (zongora) trió egy  Beethoven darabbal készül, a Szántó Anna - Tótin István, szaxofon duó Jacob Gade dán zeneszerző egy darabját adja elő, a Dőr Gabriella-Matolcsi Katalin zongoraduó egy kis rumba, bossa nova, tango és cha-cha- cha összeállítással szórakoztat, a harmonika zenekar a francia Serge Gainsbourg szerzeményét dolgozta fel, a vonószenekar egy Sosztakovics prelűdöt ad elő, míg a fúvószenekar egy szamba összeállítással zárja az első részt.

Az ez évi sztárvendéget, Micheller Myrtill nevét a „Meseautó” című mozifilm remake-jének főcímdalából ismerhette meg a nagyközönség. A szakma elismert és közismert szereplőjévé válik, közel 40 lemezen közreműködik vokalistaként. 2007-ben a Magyar Hírlap „Az 50 legsikeresebb fiatal” közé sorolja. 2011-ben alakult Swinguistique nevű zenekara vidám gipsy swing stílusban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában