Könyvajánló

2023.10.31. 12:00

Van ott valami… valami más

A könyvkiadók közelmúltban megjelent újdonságaiból, illetve független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás kötetekből ajánlunk olvasnivalót.

Duol.hu

Ha létezik ez a világ, örömest költöznénk

Fotó: JK illusztráció

Alander Baltosée: Jamilanda

Az ötvenes éveiben járó újságíró megbízást kap, hogy kikutassa, mi folyik azon a titokzatos vidéken, ami magát „felszabadított területnek” nevezi, és ahol állítólag összhangba került az önfenntartó, „ökoligens” életmódról szőtt álom a megélt valósággal, és kialakult a megporosodott dogmáktól és régi mintáktól megtisztított élettér.

Valóban ennyire jóindulatú és szolidáris a jamilézek közössége? Működhet egyáltalán egy élet, amelynek alapja a jóakarat, az elfogadás és a teremtés szeretete? Hát mégsem igaz, hogy az ember embernek farkasa? Ökoligens életmód. A szerző a legapróbb részletekre is odafigyelve írja le ebben a színes, lenyűgöző és vizionárius könyvben a felfedezését egy teljes mértékben ökológiai, művészi, pedagógiai, gazdaságilag fair, kézműves és spirituálisan egységben lévő régióról Németország szívében. Jelen időben íródott, de ez az álomhely jelenleg csak kis darabkákban szétszórva létezik a világban. Az író a közösségi létben tett több évtizedes tapasztalatait pozitív módon dolgozta fel. Mélyen megérinti az olvasót, hogy még a nehéz megéléseket is egy összetett, építő jellegű és bátorító vízióban fogalmazta meg úgy, hogy az inspiráció szinte kiárad és szikrázik a könyvből. Megannyi eltérő hivatású és korú embert ösztönöz arra a regény, hogy kilépjen a komfortzónájából, hogy együttes erővel teremtsenek útmutató élethelyeket, vagy alakítsák át a meglévőt egy valóban jótékony, mindenkit tápláló gyógyító térré, a Változások Oázisává.

– Itt az idő, hogy újra összhangba kerüljünk a természettel és a teremtéssel. Legyőzhetjük azt a szűkösséget, ami a nagy összefüggések nem ismerete által kizsákmányolta és szétrombolta a bolygót. Figyelmességgel, kooperációval, bizalommal és szeretettel képesek leszünk letenni az alapjait egy olyan társadalmi életmódnak, ami minden egyes földi lénynek engedi, hogy békében, bőségben, jólétben és mindenekelőtt szabad önrendelkezéssel éljen. És hogy miként tudjuk ezt a gyakorlatba átültetni, milyen módszerek, perspektívák, viselkedési és cselekvési alternatívák vezetnek el egy fenntartható, globális életközösséggé, az a lényegi tartalma az „Átalakulás Mozgalomnak”. Ökologikusan cselekedni, fenntarthatóan élni, tudatosan étkezni és spirituálisan gondolkozni. Nem kevesebbet tűztünk ki célként, mint a Nagy Átalakulást, egy új paradigmát a Föld bolygó számára. – ajánlja a Verlag des Wandels német kiadó.

„Jamilanda – oly nagyszerű ajándékot kaptak az emberek azáltal, hogy átadtad ezeket a szavakat, ezt az energiát. Újra „emlékezhetnek”, és ez engem is megérintett. Szívből köszönöm. Tudom, hogy éltem már egy ilyen helyen, egy ilyen korban, ahol mindent áthatott az életnek ezen minősége. És ez pontosan úgy van, ahogy a könyvben le van írva, nem csak a modern, innovatív technikák és az együttélés új formáinak kerete, hanem a mélyben ott van valami más is... az a valami, ami ennek az együttlétnek az esszenciája. Nehéz szavakba önteni.” – írja a kötetről egy olvasó.

Alander Baltosée újságíró, asztrológus, reiki mester, kertész, tájrendező, zenész, grafikus és filozófus, de elsősorban ember, aki az élet szeretetét és szépségét hivatott szolgálni. Hosszú éveket töltött a Kanári-szigetek önfenntartó közösségében egy kulturális projekt vezetőjeként. Életét végigkíséri az írásért, a távoli kultúrákért és a természetért való lelkesedés. (Forrás: Libri)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában