Motivál, elfogad

2023.10.10. 18:00

Vámos Robi: Legyél bátran fura! (képgalériával)

Az Országos Könyvtári Napok záróakkordjaként látta vendégül a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár Vámos Róbert Györgyöt, vagy ahogy mindenki ismeri Vámos Robit, a Táblácska projekt kiötlőjét a Bátran lehetsz fura! című előadásával.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella

Jól mutatja az előadó népszerűségét, hogy a művelődési ház nagytermét úgy kellett berendezniük, hogy a színpad mellett is jócskán legyen még ülőhely, akkora volt az érdeklődés az interaktív műsor iránt. Ha közeli ismerősnek kellene elmondanom a kétszer egyórás eseményen mit is csinált, miről beszélt Vámos Robi, szerintem elintézném annyival: motivált. Persze nyilvánvalóan nem ennyire egyszerű a dolog, de a lényege azt hiszem ennyi. Önmagáról így vall: „Vámos Robi vagyok, művész-mentor, gyermek coach. Gyermekkorom óta rajzolok, és sosem hagytam abba. Rajzaimmal, előadásaimmal és könyveimmel színt és örömet viszek az emberek életébe. 2016 óta foglalkozom gyermekek és gyermeklelkű felnőttek önbizalomépítésével.”

Előadásának címét is egyik könyvének címe adta: Legyél bátran fura! Az eseményen is ilyen mondatok álltak a középpontban, mint hogy „Nincs is olyan, hogy fura”, „Nincs olyan, hogy elrontottam”. Arra próbálja rávezetni gyermek és felnőttkorú hallgatóit, olvasóit, hogy ne foglalkozzanak az elvárásokkal, bátran vállalják önmagukat, képességeiket, véleményüket. Ne hagyják, hogy sablonokba kényszerítsék a gondolkodásukat. Az ő világlátása nem kritizál, hanem elfogad. Kiemeli az egyént a tömegből egyediségének hangsúlyozásával. Igyekszik rádöbbenteni a gyermekeket, hogy őrizzék meg egyéniségüket, büszkén gondoljanak saját képességeikre. Talán ez a titka, amivel megtölti a termeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában