Koncert

2023.04.28. 16:18

Több éves kihagyás után újra hazai pályán a Jolly Jackers

Balla Tibor

Szombaton este ismét a hazai erők indítják be a rakétákat a Kaptár Music Pub színpadán. A felújított egységben este kilenckor kezd a teljes egészében újvárosi tagokat felvonultató Névtelen utca, majd 2020 után visszatér a Kaptár színpadára a szintén újvárosi garázsból indult, azóta már nemzetközi sikereket elért Jolly Jackers megújult csapata.

A Jolly Jackers (Boncz Andrea fuvola, Domonkos Dominika ének, Fenyves Márk gitár, Kása Ilka hegedű, Papp Enikő basszusgitár, Simon András dob) zenekar idén lép tizedik évébe, amit egy új lemezzel terveznek ünnepelni. Mára már nemzetközileg is jegyzik őket. A Spotify adatai szerint világszerte 101 országból hallgatják a dalaikat. A zenekar többször játszott a Paddy and the Rats-szel az indulásuknál, és bemutatkozhattak az ausztrál The Rumjacks társaságában itthon és Németországban, s az Eluveitie és a Europe előtt is muzsikáltak Svájcban. Szombaton este megújult erővel lépnek fel a Kaptár színpadán.

A Jolly Jackers csapatának mondandóját a zenekar mára már egyetlen dunaújvárosi tagja, a basszusgitáros Papp Enikő foglalta össze a következőképpen: „A zenekar egy dunaújvárosi garázsból indult bő tíz évvel ezelőtt. 2013 óta egy EP-t, három lemezt, öt single-t készítettünk. Európa 14 országában adtunk több mint 300 koncertet. Újvárosban utoljára 2021-ben léptünk fel, mégpedig a Metal Factory nagyszínpadán.

Azóta sok változás történt a zenekar életében. Mindig nagy volt a jövés-menés a tagságban a feszített tempó miatt, de minden kihívást egy újabb lehetőségnek tekintettünk, és folytattuk a munkát. 

Tavaly novemberben csatlakozott a Jolly Jackers legénységéhez és leányságához Domonkos Dominika, aki egyben a zenekar új frontembere is lett.  Érkezésével még magasabb fordulatszámra kapcsoltunk, és igen, az arányok borultak: a három lány, három fiú felállásból négy–kettő lett, de Domi teljesen új energiát és perspektívát hozott a zenekar életébe. A női énekhang egy-két dal esetében zenei változtatást is igényelt, de minden dalt rá tudtunk illeszteni Domi hangjára. A közös munka azonnal eredményesnek látszik, hiszen májusban fog megjelenni az első közös single videoklippel együtt. Egy jubileumi kiadvánnyal is készülünk, hiszen a 10. évünket ünnepeljük.  Az új felállásban újrajátszottuk a jelentősebb és legnépszerűbb dalainkat. Emellett párhuzamosan dolgozunk egy nagylemezen is, amely várhatóan ősszel fog kigurulni. Hogy a jövőről is beszéljünk még néhány szót a megjelenéseken túl, nyáron megfordulunk német, francia és olasz fesztiválokon is. Április 29-én a Kaptárban találkozhattok velünk, ahol önálló koncertünk legutoljára 2020-ban volt, szóval nagyon várjuk már a szombatot. A zenekar minden korszakát felölelő best of műsorral készülünk, egy új dallal és új felállással, hatalmas szeretettel és energiával.” 

Bár a Jolly Jackers felállása valamelyest változott, a hangulat biztos, hogy eszement lesz a szombati bulin is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában