Könyvajánló

2023.04.30. 14:00

Mindenki erről fog beszélni: a nő elmenekült

A könyvkiadók közelmúltban megjelent újdonságaiból, illetve független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás kötetekből ajánlunk olvasnivalót.

Jakab klára

Nem kellett volna meglátnia, amit meglátott Fotó: JK

Samantha M. Bailey: Nyitott szemmel

A kétségbeesett emberek kétségbeesett dolgokat tesznek

Sarah Goldmannek az ország másik végébe kell költöznie hatéves fiával, Jacobbal és a férjével, Daniellel. Az asszony sok mindent szeretne maga mögött hagyni, különösen Holly Monroe-t, a csinos, huszonkét éves bébiszittert, akit előző nyáron fogadtak fel a fiuk mellé. Pedig kezdetben minden tökéletesen indult: Jacob imádta a lányt, Holly pedig Sarah-ban megtalálta azt az anyafigurát, akire mindig is vágyott. Az asszony – talán neveltetése okán – sosem bízott meg egykönnyen senkiben, ezért szemmel tartotta a lányt... néha talán túlságosan is. Mígnem egy nap olyasminek lett a tanúja, ami után nem tehetett mást, mint hogy elmenekült.
Mindent maga mögött hagyva a család egy másik városban próbál új életet kezdeni. A látszólag barátságos környék és a kedves szomszédok azonban hátborzongató meglepetéseket tartogatnak. Amikor Sarah rejtett kamerákat talál az új otthonukban, ismét a szívébe költözik a rettegés. Vajon a múlt kísérti? Mégis ki akarja őket szemmel tartani? Meddig kell félelemben élnie? És ő maga meddig hajlandó elmenni, hogy megvédje a szeretteit?

„Ami volt, elmúlt. Mélyre eltemettük. És egy új kezdet közelebb hoz bennünket egymáshoz. Minden rendben lesz, ha képes leszek megakadályozni, hogy felemésszen az aggodalom.”

„Elképesztően feszült és hihetetlenül fordulatos… Az oldalak filmkockaként peregtek előttem, én pedig teljesen elmerültem ebben a lendületes és eredeti thrillerben. Mindenki erről fog beszélni – ne hagyja ki.”  – írja Hank Phillippi Ryan, az USA Today bestsellerszerzője.

A szerző, Samantha M. Bailey 50 éves, Torontóban él.  Újságíróként és szabadúszó szerkesztőként is dolgozik különféle magazinoknak. Regényei eddig tizenegy országban keltek el. A Nyitott szemmel című kötetét a Globe & Mail 2022 legjobb száz könyve közé válogatta. (Forrás: Líra)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában