Open Mic

2022.11.28. 08:00

Zeneszabadság slágergazdag baráti közegben

Szabó Szabolcs

Az MMK színpadán a TataMinek együttes

Fotó: Szaboné Zsedrovits Enikő

Az Open Mic (Mike), magyarítva a „szabad a mikrofon” jellegű programok, kezdeményezések sikere vélhetően abban keresendő, hogy egy-egy adott fellépésen, koncerten jóval túlmutatnak, inkább közösségformáló erőként működnek szerte a nagyvilágban. A helyi Munkásművelődési Központban is tekintélyes múltra tekinthet már vissza az Open Mic-sorozat, amelynek zenészei és közönsége (e kettő sokszor egybeesik) egymást erősítve, támogatva muzsikálnak együtt havi egy alkalommal, rendre az adott hónap utolsó péntekén. Nem volt ez másként november 25-én este sem. 

A zenésztársaknak tapsol éppen a P.E.N.É.S.Z. Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő

A ház földszinti színháztermébe későn érkezőknek már csak állóhely jutott. Ám nem bánhatták, hiszen számtalan, generációkon átívelő klasszikus rock and roll, rock és blues slágert hallhattak, énekelhettek együtt – profi, kevésbé profi, ám szüntelenül tanuló lelkes zenész hangulatos előadásában. A múlt pénteken a TataMinek, a P.E.N.É.S.Z., dr. Juhász Ferenc és Tőke Árpád szórakoztatta a nagyérdeműt az Open Mic novemberi kiadásában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában