Perkáta

2022.08.08. 16:00

Fergeteges vígjáték az ercsi Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely előadásában

Kellemes nyári kikapcsolódásra hívja a látogatóit az ercsi Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely 2022. augusztus 18-án, csütörtökön, 18 órakor, a perkátai Győry-kastélyba!

duol.hu

Fotós: Shutterstock

Fergeteges vígjáték zenével és tánccal fűszerezve 1758–ból. Szerelem, féltékenység, pénz – örök témák a világirodalomban. Ezúttal egy firenzei fogadóban lángolnak fel az indulatok, ahol senki nem az, akinek mutatja magát. De vigyázat! Könnyen megsérül az, aki a tűzzel játszik!

 

Ismertető:

Mirandolina – zenés játék két részben

írta: Carlo Goldoni

fordította: Magyarósi Gizella

átdolgozta: Murzsa Kata

 

Szereplők:

Ripafratta lovag – Mészáros Géza

Mirandolina – Murzsa Kata

Fabrizio – Trepák László

Ortensia – Murzsa Renáta

Dejanira – Szeibert Andrea

Forlipopoli márki – Rudas Attila

Albafiorita grófja – Mario Snais

Forrás: perkata.hu

Mirandolina, a fogadósnő történetét Carlo Goldoni írta, kora legtermékenyebb itáliai komédia szerzője. A vígjáték ugyan 270 éves, mégis olyan eleven a mondanivalója és olyan esendők a szereplői, hogy ma is szívesen előadják. A címszereplő egyedül vezeti fogadóját, önálló és szabad, mondhatni emancipált nő. Úgy tartják ez az első feminista színdarab. Mirandolina ujja köré csavar minden szállóvendéget, úgy él és cselekszik, ahogyan az neki megfelel. Ám Ripafratta lovagot, a híres nőgyűlölőt nem sikerül behálóznia. Úgy dönt, megleckézteti a gőgös férfit. Arra viszont nem számít, hogy ahol tüzet gyújt, ott saját maga is lángra kaphat. A fogadó további lakói nemes hölgyek és urak, akik nem feltétlenül azok, aminek látszanak. Az egyetlen tisztalelkű pincér az, aki kívül marad a komédiázáson, és megkapja, amire vágyik.

 

Az ismertetőt írta Murzsa Kata.

Szervező: Perkátai Általános Művelődési Központ

Vezető képünk illusztráció. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában