Perkáta

2022.07.20. 18:46

Gyönyörű volt dédszüleink esküvője és lakodalma

A Perkátai Általános Művelődési Központ illetve a 42. Állomás! Kulturális Egyesület szervezésében Holtomiglan, holtodiglan címmel esküvői ruhákat és a lakodalmakat bemutató hagyományőrző kiállítás nyílt július 15-én a perkátai Győry-kastélyban.

Szentes Kitti

Sokan kíváncsiak arra, milyen volt nagyszüleink, dédszüleink menyasszonyi ruhája. Ez látható a kiállításon Fotók: Szentes Kitti

A kiállítást Lászlóné Szabó Edit, a perkátai József Attila Könyvtár vezetője nyitotta meg. 

Lászlóné Szabó Edit nyitotta meg a kiállítást a Győry-kastélyban

A zenei közreműködést Orbán Zsolt, Fórizs Antal és Fórizs Sándor nyújtották gitár és ének kíséretében. 
Az elmúlt közel száz év esküvői, lakodalmi hagyományait felölelő kiállítás egy hónapon keresztül látogatható a kastélyban. A kiállított fotókat, ruhákat, tárgyakat a falu lakói bocsátották a kiállítás rendelkezésére. 

Koszorúslányruhák is láthatók

A kiállítás legrégebbi fotója 1904-es, a legtöbb felvétel pedig az 1950-es évekből származik. A kiállítás megtekintésével átélhetjük szüleink, nagyszüleink és dédszüleink életének talán legmeghatározóbb pillanatait, amikor örök hűséget fogadtak párjaiknak. S talán az akkori fogadalmak valóban egy életre szóltak. 

Megnézték a fotókat, közülük a legrégebbi 1904-ben készült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában