Koncert

2022.06.30. 08:00

Gastroblues: harmincadszor, zene, étel és bor

Agárdy Csaba

Paks - Nem akármilyen jubileumhoz érkezett a paksi Gastroblues Fesztivál. Idén már harmincadszor rendezik meg. A programok hétfőn a klubkoncertekkel már megkezdődtek, de a java még csak most jön, péntektől teljes gőzzel halad a buli. 
Pénteken az első koncertet a Premecz Mátyás Trió adja (vendég Weisz Gábor) 16 órai kezdettel. Ezen a napon láthatjuk Miller Andersont (19 óra), aki a Spancer Davis Group és a Jon Blues Project tagjaként korábban már fellépett Pakson. A pénteki nap sztárvendége a balkezes blues-rock gitárvirtuóz, az amerikai Eric Gales (21.30) lesz. 

Tátrai Tibor Pakson az új zenekarával lép fel Fotók: rockbook.hu

A szombati program már dél­előtt 10 órakor megkezdődik a templomi koncertekkel az evangélikus templomban. 
Az ESZI Csarnokban délután négy órakor indulnak az előadások, 17 órától láthatjuk Egri Pétert és a Mystery Ganget, majd 19 órától Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák következnek. Ha úgy tetszik, 21.30 órától egy bemutatkozókoncertet láthatunk, mégpedig Tátrai Tibor legújabb zenekarát, a Godfa­thert láthatjuk. A műfaj kedvelői biztos hogy nem csalatkoznak majd az új szupergroupban, amire már csak az is garancia lehet, hogy nem akármilyen zenészek a banda tagjai. Nézzük a felállást! Kéri Samu (basszusgitár), Tátrai Tibor (gitár), Mike Gotthard (gitár), Borlai Gergő (dob), Szebényi Dániel (ének, billentyű). 


Vasárnap a fesztivál az Atomerőmű Sportegyesület Sporttelepére (ASE park) költözik. Itt lesz a jótékonysági főzőverseny, aminek a kóstolójegyeiből befolyt összeget a kárpátaljai Visk település magyar nyelvű óvodájának ajánlják fel a rendezők. A főzőversennyel párhuzamosan zajlik majd a Kápát-medencei Gastroblues Piknik. A zenei rész délelőtt fél tizenegykor kezdődik a Pisti Esttel, majd következnek a határon túli magyar zenekarok: The Crazy Plumbers (Erdély), Ethnokor (Délvidék), The Joint Venture (Felvidék), Pál Balázs Jenő Band (Felvidék), vendég lesz a kárpátaljai Czébely Csaba. A végére marad a Varga Miklós Band (17 óra) és a Dinamit (18.30). 
Természetesen nem maradhat el a borbarát találkozó. A Légli, a Takler, az Alkonyi és a Demeter pincészet borait (is) megkóstolhatjuk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában