bemutatták a munkáikat

2021.10.19. 13:00

Foltokból varrt csodák a Cikk-Cakk kiállításán

Török Tímea

A rácalmási művelődési ház és könyvtár szárnyai alatt működő Cikk-Cakk nevű foltvarróklub minden évben kiállítást szervez. A tárlaton bemutatják az aktuálisan elkészült munkáikat az érdeklődő közönség számára. Ez évi bemutatkozásuk megnyitója október 14-én volt.

A helyi művelődési ház weboldalának tanúsága szerint a Cikk-Cakk klub 1999-ben alakult, nyolc fővel. Ma mintegy tizenöt rácalmási hölgy foglalkozik foltvarrással a klub keretein belül havonta kétszer. Csoportfoglalkozásaik mindig kellemes hangulatban telnek.

A munkákon apró színfoltok lenyűgöző harmóniája látható

A város életébe évről évre szervesen bekapcsolódnak. Kiállításaikkal színesítik a tökfesztivál programját, vagy ajándékot készítenek a ballagó nyolcadikos diákoknak. Egy országos kezdeményezéshez kapcsolódva általában évente megtartják piknikvarrásukat, és ősszel megrendezik a közös varrásukat, ahol mintegy száz foltvarró gyűlik össze. Azonban a járványhelyzetre való tekintettel idén ez utóbbi elmaradt.

A kézműves alkotásokból összeállított tárlat október 29-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában