Könyvajánló

2021.09.23. 15:00

Kalandból sosem elég

duol.hu

A Dunaújvárosi Hírlap független kiadó könyveladási adatai alapján összeállított sikerlistás könyvekből ajánl olvasnivalót. Wilbur Smith, Chris Wakling: Villámcsapás – Jack Courtney kalandjaiJack a barátaival, Ameliával és Xanderrel ezúttal Zanzibárba utazik, ahol – miközben Jack édesanyja a korallzátonyok megmentésén fáradozik – kincseket keresnek a tenger mélyén. A vakáció legutolsó napján a szokásosnál is messzebbre hajóznak ki, és a nem túl sikeres merülések végrehajtása közben szomáliai kalózok csapnak le rájuk. Jack meg akarja akadályozni, hogy édesanyja kifizesse érte a váltságdíjat, és szökési tervéről egy pillanatra sem tesz le. Miután a semmi közepére, egy afrikai kiképzőtáborba, szerencsétlen sorsú, rabszolgaként kezelt gyerekkatonák közé kerülnek, a három jó barát már csak egy találékony és okos szomáliai fiú, Mo segítségében reménykedhet. Vajon sikerül túljárniuk a könyörtelen zsoldos, Tábornok úr és elszánt katonái eszén?

Kalózok fogságába esnek a fiatalok
Fotó: Bajusz György

A szerzőpárosról: Wilbur Smith (1933–) egy farmon nőtt fel, gyermekkorában sokat vadászott és túrázott. Az édesanyjától kapott könyvek felkeltették az érdeklődését a könyvek és az írás iránt, de apja lebeszélte róla. A Cordwalles Preparatory Schoolba járt Michaelhouse-ban, Natalban. Majd a Rhodes Egyetemre jelentkezett, hogy újságíró lehessen, de apja tanácsára könyvelő lett. 1964-ben publikálta első regényét, az Amikor az oroszlán zabált (When the Lion ­Feeds), miközben a Salisbury Inland Revenue-nak dolgozott.

Egzotikus helyszínek, érdekes figurák és akciók

Eddig 47 könyvet írt.Megnősült, két gyermeke született, ezután könyvszakértőként dolgozott tovább. 24 éves volt, amikor első házassága felbomlott. 1964-ben, miután kiadta első regényét, újra megnősült, ám ez a házassága sem lett tartósabb az előzőnél. 1971-ben harmadszor is megnősült, Danielle Thomast vette el, aki vezérfonalként szolgált könyvei megírása során egészen 1999-ben bekövetkezett haláláig. 2000 májusában Tádzsikisztánban vette feleségül Mokhiniso Rakhimovát. Christopher Wakling (1970–) Kaliforniában és Angliában nőtt fel. Ösztöndíjat nyert az Oxfordi Egyetemen, azóta utazási íróként, farmmunkásként és pereskedőként dolgozott. 2001-ben Ausztráliába költözött, megtanult szörfözni és repülni, és megírta első regényét, a Halhatatlan részt. Most az angliai Bristolban él feleségével és gyermekeivel.

Forrás: bookline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában