a szezon első bemutatója

2021.09.02. 13:00

A kis hercegnek tapsolhatnak

A Bartók első új bemutatóján, Antoine de Saint-Exupéry klasszikus műve, A kis herceg színpadi változatának tapsolhat szombaton este a közönség Sipos Imre rendezésében.

Balla Tibor

20210415 Dunaújváros Antoine de Saint-Exupéry - A kis herceg című regénye alapján készült Kisherceg darab fotós próbája a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán A képen: Mudi Bese színművész - Kisherceg Jegercsik Csaba színművész - Pilóta Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az előadást felnőtteknek is szánják. A különleges látványvilágot Matyi Ágota álmodta hozzá, a főszereplő személye pedig ismerős lesz, Mudi Bese Botondot már több produkcióban is láthattuk.

A főszerepben Mudi Bese Botond és Jegercsik Csaba
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A pilóta kényszerleszállást hajt végre a Szaharában, ezer mérföldnyire minden lakott helytől, csak egy hétre elegendő ivóvízzel a kulacsában. Magányát egy titokzatos aranyhajú kisfiú, a kis herceg váratlan felbukkanása töri meg. Az élete delén lévő pilóta a világot gyermeki rácsodálkozással szemlélő kis herceg által találkozik gyermekkori önmagával egy olyan életszakaszban, amikor szükségszerűen rájövünk, hogy halhatatlanságunkról és különlegességünkről szőtt álmaink csak illúziók. Mégis van valami, ami minden életkorban, minden válságon segít túljutnunk: az emberi kapcsolataink, a szerelem, a barátság, a másik iránt érzett felelősségvállalás, mert ezek adnak valódi értelmet az életünknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában