zene

2021.06.17. 09:00

Paksi Gastroblues: ha minden igaz, nézőkkel

A tervek szerint az amerikai Robben Ford és a Bikini is ott lesz a július eleji fesztiválon

Agárdy Csaba

Németh „Lojzi”, a Bikini vezetője, Gárdai Ádám, a fesztivál egyik szervezője, Szebényi Dániel és Takács „Jozzy”, a Gastroblues-on fellépő zenészek a sajtótájékoztatón Fotó: MGy

Fotó: MOLNAR GYULA

Talán nem túlzás azt mondani, hogy új időszámítás kezdődik a paksi Gasztroblues Fesztivál történetében. Sorozatban már a 29. fesztiválnál tartunk, azonban tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt. Ám igencsak úgy néz ki, hogy júliusban visszaáll a régi rend, és a szokásos módon múlathatjuk az időt Pakson, azon a fesztiválon, amely a dunaújvárosiak egyik legkedveltebb nyári programja.

Persze nem volt teljes a leállás a Gastroblues életében, hiszen Gárdai György fesztiváltulajdonos és csapata több programot is szervezett. Tavaly decemberben, ha csak online, de mégis volt egy kis fesztivál, megtartották a Kárpát-medencei Zenés Találkozót, a Testvérvárosok Zenei Találkozóját. A közelmúltban, június 4-én pedig a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátumról emlékeztek meg, aminek a csúcsa a Kormorán zenekar koncertje volt.

Most pedig teljes erővel készülnek a szervezők a június 28. és július 4. között megrendezendő 29. Gastroblues Fesztiválra. Az esemény apropóján tartottak sajtótájékoztatót kedden Budapesten az R56 sörözőben.

Ahogy már megszokhattuk, a zene mellett lesz étek és remek bor is

Az ezúttal is gyorsan kiderült, hogy a fesztivál továbbra is három lábon áll. Vagyis a jó zene (blues, rock, dzsessz), a jó ételek és a jó italok, elsősorban borok, várnak azokra, akik június 28. és július 4. között ellátogatnak Paksra.

A szervezőknek már nagyjából összeállt a program, de a mostani vírusos időkben semmit sem lehet biztosra venni. Talán a legnagyobb név Robben Fordé. Az amerikai zenész blues-, jazz- és rockgitáros, aki együttműködött többek között Miles Davissel, Joni Mitchellel, George Harrisonnal, Larry Carltonnal, Rick Springfielddel, a Little Feat-tel és Kiss-szel. A Musician magazin a „XX. század száz legnagyobb gitárosa” közé sorolta.

A magyar fellépők között lesz egy nagy meglepetés, mégpedig a Bikini szereplése. Ez az együttes még sohasem lépett fel Pakson.

Németh „Lojzi”, a Bikini vezetője, Gárdai Ádám, a fesztivál egyik szervezője, Szebényi Dániel és Takács „Jozzy”, a Gastroblues-on fellépő zenészek a sajtótájékoztatón
Fotó: MGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában