tárlat

2020.10.30. 09:00

Vannak olyan álmok, amelyek megvalósulnak

Két éve találkoztam Bartháné Markovics Zsuzsannával, aki firkáival felkeltette az érdeklődésemet.

Kállai Félix

2020.10.28. Bartháné Markovics Zsuzsanna amatőr festő Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Kováts Rózsa, a Munkásművelődési Központ ügyvezető igazgatója is fantáziát látott a rajzaiban, ezért egy kiállítást szervezett ezek bemutatására. November 4-én 17 órakor az MMK-ban újabb tárlatmegnyitó lesz az egyedi firkákból.

Az összeállítás az álmok témáját dolgozza fel, amely Zsuzsi érzéseit jeleníti meg. Amíg legutóbbi kiállításán zömében fekete-fehér firkákat láthattunk, ez sokkal színesebb és inspirálóbb lesz. Zsuzsi lelkesen alkotott tovább. Újabb technikák jöttek, a firkái színesebbé váltak. A szén után kipróbálta a porpasztellt, a tűfilcet, a ceruzát és az ecsetet is. A különféle papírok újabb ötleteket adtak neki. Folyamatosan nyer inspirációt a papírok és a rajzeszközök kombinációiból.

Ezúttal színesebb és inspirálóbb munkáit láthatjuk az alkotónak
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A kiállítás megnyitóján dunaújvárosi zenészek szórakoztatják a közönséget: Nehéz Krisztián billentyűs, Kiss Anita dobos, Luberda Gábor basszusgitáros, Tükör Balázs gitáros-énekes és Tankó Judit énekes. Nagy Ferenc verset ad elő. Egy multimédiás bemutató is színesíti majd a megnyitót. Vranyák-Halász Csenge készített egy videós összeállítást Zsuzsi képeiből, Nehéz Krisztián pedig erre írt egy dalt Dreams címmel. Szerecz Róberttel pedig egy táncot rögzítettek, amely szintén kivetítőn látható majd.

Zsuzsi hálás Kováts Rózsának és Suplicz Mihálynak, mert újra lehetőséget adtak, hogy megmutassa munkáit. Beszélgetésünket így zárta:

– Van egy szerető férjem és egy csodás kislányom. Boldog ember vagyok, mert úgy érzem, az álmaim megvalósultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában