Szerelem, házasság, gyermeknevelés

2020.09.12. 20:00

Családi kör – az első fejezet

A „Köszönjük, Magyarország!” program keretében csütörtökön délután a Munkásművelődési Központban láthatta a közönség Polgár Lilla és Gasparik Gábor Családi kör című előadásának első fejezetét. Családalapítás, felcseperedés, gondok, örömök és folyamatosan változó kihívások, szellemes történetek és népszerű, generációk által ismert dalok kíséretében.

Szabó Szabolcs

Gasparik Gábor és Polgár Lilla színészházaspár a csütörtök délutáni előadáson – saját élményeik jelentették a Családi kör kezdeti alapanyagát

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

Az EMMI kultúráért felelős államtitkársága még május elején jelentette be, hogy 1 milliárd forint átcsoportosításával azonnali segítséget kíván nyújtani a független előadóművészeknek, amit nem segélyként, hanem feladatvállalás után, előlegként kaphatnak meg a művészek. A „Köszönjük, Magyarország!” programsorozat keretében közel háromezer művész kapott segítséget. A közönség számára díjmentesen elérhető előadások, fellépések országszerte június közepén kezdődtek.

Mosolyt és könnyeket is csalt az előadás a közönség arcára
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Szeptember hónapban a dunaújvárosi MMK-ban három esemény is szerepel az intézmény kínálatában. Mint arról korábbi lapszámunkban beszámoltunk, a sort e héten hétfőn Szőcs Henrik zongoraművész koncertje nyitotta, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulatához tartozó dunaújvárosi színészházaspár, Polgár Lilla és Gasparik Gábor Családi kör című estjének első fejezetét pedig csütörtökön láthatta a nagyérdemű.

Folytatás október 14-én, az MMK színpadán

A technikai háttérért ezúttal Supicz Mihály felelt
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az előadás felvezetésében Polgár Lilla elmondta, négy éve megszületett a kisfiuk, így ezzel ők is elindultak a családdá válás útján. Az évek alatt megtapasztalt élmények jelentették a Családi kör alapanyagát, ám az előadás nem konkrétan a ő történetüket dolgozza fel. Általánosságban mutatnak körképet arról, mit is jelent ma a családalapítás, a gyermeknevelés. Milyen apróbb-nagyobb megpróbáltatásokkal, örömökkel szembesülnek ezen a folyamatos kihívásokat rejtő úton a főszereplők: a felcseperedő gyermekek, a szülők és nagyszülők. A jó ütemű, gazdag és számos megható és humoros fordulatot rejtő előadásban jól megfértek egymás mellett az izgalmas prózai részletek, az ötletes gyermekversek és azon örökzöld slágerek, amelyen generációk nőttek fel.

A Családi kör második fejezete október 14-én várja az érdeklődőket, szintén a „Köszönjük, Magyarország!” sorozat keretében az MMK-ban.

Gasparik Gábor és Polgár Lilla színészházaspár a csütörtök délutáni előadáson – saját élményeik jelentették a Családi kör kezdeti alapanyagát

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában