A beruházásról, a közösségi szolgáltatásokról számolt be az üzemeltető képviselője

2020.06.18. 11:00

Készül a jövő havi megnyitásra a Dózsa mozi

A tervek szerint jövő hónap közepén hivatalosan is megnyithatja kapuit a Dózsa mozi, azaz a Kultik Dunaújváros Dózsa Mozicentrum. A nagyteremben azonban még javában csavarozzák a székeket, szerelik a vásznat, az új hangtechnikát, átalakítanak, így még csak tervben van a nyitás.

Fekete Györgyi

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

Pintér Tamás polgármestert Mezei Zsolt és Szabó Zsolt alpolgármesterek is elkísérték a hivatalos sajtóbejárásra, amelynek házigazdája Szabó Krisztián ügyvezető volt a Kultik Kft. képviseletében. A bejárás résztvevői meggyőződhettek arról, hogy az üzemeltetőnek még van bőven tennivalója a jövő hónapi nyitásig.

Az új üzemeltető azonban nem a Kultik Kft. lesz, hanem az egyik franchise partnere az Apolló Mozgókép Kft. Ez a társaság nyerte ugyanis a tendert, és ez a cég végzi a mozi épületének „felöltöztetését” is.

Szabó Krisztián válaszolt a városvezetők kérdéseire is a tegnapi sajtótájékoztatón
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Szabó Krisztián mintegy 100 millió forintban határozta meg az Apolló Kft. által elvégzett beruházásokat: székek, hangtechnika, vetítéstechnika. Ezt a koncesszió szerint a városnak hagyják, ha lejár a négyéves szerződésük, s nem üzemeltetnék tovább. Mindemellett koncessziós díjat is fizetnek.

A nagyteremben még csavarozzák a székeket, szerelik a hangtechnikát

Nem lesznek egyszerű helyzetben, ha mindezeket vissza szeretnék keresni. Egyik bevételi forrásuk a jegyekből lesz, amik várhatóan 1500-1600 forintba kerülnek majd, de lesz lehetőség klubtagságival 250 forintos kedvezményre is. A büfészolgáltatás is a hagyományoknak megfelelő lesz. Különböző szolgáltatásokkal is készülnek, de ezeket majd a nyitáskor hozzák nyilvánosságra.

Rákérdeztünk arra is, hogy a korábban a szociálisan rászorulók ingyen mehettek a moziba, Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere megerősítette, hogy ez nem fog változni, de nem tudta megmondani, hogy az ingyenesség körülbelül mennyi embert érint. Elmondta, hogy ez majd az igények felmérését követően válik nyilvánvalóvá.

Jó hír a régi mozi rajongóinak, hogy tovább foglalkoztatják Kutas Sándort, aki hosszú évtizedek óta már a mozi alkalmazottja. A Kultik ügyvezetője együttműködési hajlandóságát fejezte ki arról is, hogy folytatják a korábbi közösségi szolgáltatásokat, mint például az idősek otthonában a filmvetítést.

Maga a mozi felújítása 635 millió forintba került, amelyet pályázati pénzből valósított meg a korábbi városvezetés.

Kicsit eklektikus egyelőre a képe az épületnek. Ez abból adódik, hogy a műemlékjellege miatt meg kellett tartani jó néhány elemet. Így a régi jegypénztár, a beltéri ajtók, valamint a több helyen befoltozott járólap is védelem alatt áll.

Próbarandi és a pályázat

Nagyon kényelmesek az új székek, erről személyesen is meggyőződött Pintér Tamás polgármester. Megkért arra, hogy próbáljuk ki, mintha együtt jönnénk moziba. „Olyan mintha próbarandink lenne” – hangsúlyozta. Megkérdeztük a találkozás és pályázat apropóján, hogy mi a véleménye arról, hogy a régi üzemeltető aggályosnak és hibásnak tartotta a pályázati eljárást, mi szerint nem kaptak választ a pályázattal kapcsolatos kérdéseikre.

Pintér Tamás polgármester elmondta, hogy a korábbi üzemeltetőnek pályáznia kellett volna. A most folyó temetőüzemeltetési és a média­rendszer-üzemeltetési pályázatok eredményéről azonban nem kaptunk információt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában