Perkáta

2020.01.25. 15:30

Helyi fellépők adtak műsort az ünnepen

Dobjáték, versek, kórusénekek, népdalok és szólóénekesek, zenészek előadásával ünnepelték a magyar kultúra napját Perkátán. A színvonalas délután fogadással zárult.

Horváth Dóra

A Perkátai Általános Művelődési Központ József Attila Könyvtára 2020. január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából várta az érdeklődőket a Győry-kastély dísztermébe. A 17 órakor kezdődő ünnepségen Lászlóné Szabó Edit könyvtárvezető köszöntötte a vendégeket és szereplőket, akik egybegyűltek a délutánra.

Szél István gitárszólója során két dalt adott elő: Puskás Tibor szerzeményét és az Omega együttes Gyöngyhajú lány című művét

Bemutatta a délután első fellépőjét, a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola első osztályos tanulóját, Szarka Zsombort, aki dobelőadással készült a programra. A kisfiú lendületes játékával indította el a bemutatkozók sorát, majd a Vox Caritatis Egyházi Kórus műsora következett: a Himnuszt, majd azt követően a Székely Himnuszt énekelték el a közönséggel együtt. A kórus után Bilig Edit előadásában Koltay Gergely és Demjén Ferenc Honfoglalás című dalát hallhatták a jelenlévők, majd Szél István gitárszólója következett, aki Puskás Tibor szerzeményét, valamint az Omega együttestől a Gyöngyhajú lányt adta elő. Zám Jánosné egy Várnai Zseni-költeményt szavalt el a közönség számára, majd Bőke Emma és Rácz Noémi is egy-egy verssel örvendeztette meg a vendégeket.

Zám Jánosné Várnai Zseni-verssel készült a rendezvényre Fotók: Horváth Dóra

– A kultúra napi megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk a hagyományainknak, gyökereinknek, a nemzeti tudatunk erősítésének, hogy felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző értékeinket – mondta konferáló szövegében Lászlóné Szabó Edit.

Ármán Szvetlána és Vigházi Amina külön-külön és énekkettősként is készült produkcióval

A műsor záró részében Ármán Szvetlána és Vigházi Amina szóló népdalcsokrát, majd a Kösöntyű Népdalkör tagjaiként az énekkettősüket hallgathatta meg a közönség. Őket Orbán Zsolt követte Illés, Bagossy Brothers és Máté Péter számokkal, amelyeket gitárkísérettel énekelt el, s végül a Vox Caritatis Egyházi Kórus vezetésével a Tavaszi szélt dalolták el.

A jó hangulatú színvonalas eseményt egy fogadás zárta, ahol lehetőség volt az előadóknak és a közönségnek társalogni egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában