Őszi tárlat: utak, tanulás, festészet

2019.11.20. 15:00

Újabb kiállítás nyílt a baracsi faluházban dr. Barna Erzsébet alkotásaiból

Baracs Ismét gyönyörű festményeket láthatunk november 15-én, péntektől a baracsi faluházban dr. Barna Erzsébet képeiből.

Horváth László

A városban és a környező településeken élők nem először találkoznak tárlatokon a doktornő nevével, hiszen már nyolc kiállításon is túl van. A baracsi rendezvény apropóján kérdeztük a festőnőt útkeresésről, a festészetről és természetesen a képeiről.

Sokan voltak kíváncsiak a kiállítás anyagára
Fotó: Horváth László

– Én sem találtam meg még az utamat. Mindig próbálok újabb anyagokkal, technikákkal kísérletezni. Igazából nem tudom, kell-e egyáltalán valamiféle kategóriát választania az alkotónak – mondta dr. Barna Erzsébet. – Elég széles a paletta. Kedvencek közé sorolható talán az olaj és a realisztikus stílus. Az olajról tudjuk, hogy évszázadokig fennmarad, mert tartós. Ezzel szemben például az akril más. Gyorsan szárad, sokszor éppen ezért jó vele dolgozni. Közel ötvenéves a legkorábbi akril, így nem tudhatjuk pontosan, mennyi ideig tart ki. Az olajjal nehezebb a munka, de már bizonyított.

Ezért is az olaj a nagyobb kedvenc.

– Sok pozitív visszacsatolást kapok a kiállítások alkalmával. Több festmény talált már ajándék formájában gazdára, és sokan vásárolnak is a képekből.

– Nem sok helyen voltam eddig. Online tanultam a legtöbbet. Leginkább klubokban, egynapos rendezvényeken, kurzusokon vettem részt. Egyelőre a családi körülmények és a munka nem tette lehetővé az alkotó táborokban való részvételt. Januártól nyugdíjba vonulok, talán ilyen helyre is könnyebben el tudok jutni – zárta mondandóját dr. Barna Erzsébet.

A kiállítást december 15-ig láthatjuk a baracsi faluház kistermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában