Benedek Elek varázslatával

2019.09.30. 17:00

Marcsi néni mesélt a gyerekkönyvtárban az elmúlt héten

A József Attila Könyvtárban idén kiemelt téma Benedek Elek és a népmese. Az elmúlt héten ennek jegyében gyűltek össze a gyerekek.

Balla Tibor

160 éve, 1859. szeptember 30-án született Benedek Elek, a gyerekek Elek apója, aki meseíróként a magyar gyermekirodalom egyik megteremtője. Ennek apropóján hozták el a kicsiket a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárába az elmúlt héten a szülők.

A gyerekeket a fantázia hamar Meseországba repíti
Fotó: Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Persze az apróságok olvasni még nem tudnak, de a mese már most fontos számukra. Ebben az esetben pedig a legjobb helyen járnak, hiszen itt Pokornyi Orsolya és Törökné Antal Mária, vagyis Marcsi néni várja őket. Márpedig Marcsi néni legendásan nagy mesemondó hírében áll. Mielőtt azonban elhangzott volna a bűvös „egyszer volt, hol nem volt”, a gyerekkönyvtáros megemlékezett Elek apóról. Aztán jött a varázslat, kendők kerültek elő a varázstarisznyából, amikből lett aztán a hömpölygő kék folyam, a sűrű sötét erdő, vagy bármi, amit a fantázia megkíván.

Benedek Elekkel mától minden nap találkozhatnak az országos könyvtári napok rendezvénysorozatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában