van miből válogatni

2019.09.04. 16:00

Gazdag hét végi programok Perkátán

Programokban gazdag hét végével várják az érdeklődőket a településen. Gyermekprogramok, sztárfellépők és bál is szerepel a repertoárban, amelynek a búcsú-napok elnevezést adták.

duol.hu

Mozgalmasan kezdődik Perkátán szeptember első hete, ugyanis hét végén, szeptember 6-án, 7-én és 8-án a búcsú-napokra várják az érdeklődőket a településen. Szeptember 6-án 20 órától Gyémi mutatkozik be a színpadon, majd őt közkívánatra ismét a Digitál együttes követi 21 órától. Másnap, szeptember 7-én 9 órakor a nagyközségi orvosi rendelő új szárnyának hivatalos átadó ünnepségére kerül sor, amelyet 10 órától Perkáta Nagyközség Önkormányzatának díszközgyűlése követ a Győry-kastély épületében.

Fél 11-kor megnyílik a Hadtörténeti makettkiállítás (dr. Pavlicsek István tárlata), majd 11 órakor a falvédő-kiállítás termének ajtaja is feltárul az érdeklődők előtt – szintén a kastély épületében.

15 órától hagyományőrző és kézműves családi programok veszik kezdetüket a kastélykertben, ahol sok érdekes elfoglaltsággal, kézműves foglalkozással, arcfestéssel, csillámtetoválással, pónilovaglással, lufihajtogató bohóccal és íjászattal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A késő délutáni óráktól – hazai vizeken – zenél a Partyzans zenekar, majd este fél 8-tól helyi fellépők mutatkoznak be a színpadon. 21 órától a rendezvény sztárvendége Oszvald Marika, majd 22 órától Kovács Kati énekel, s ezt követően egy bál veszi kezdetét, ezen szintén a Partyzans zenekar húzza a talpalávalót. A hét végi programok szeptember 8-án, reggel 8 órakor zárulnak, a Kisboldogasszony-napi ünnepi szentmisén a Győry-kastély dísztermében.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában