Térfélcsere II – péntektől visszavágó Kolozsváron

2019.08.13. 11:00

A Kortárs Művészeti Intézet gyűjteményéből nyílik kiállítás a kolozsvári magyar napokon

A 10. Kolozsvári Magyar Napok keretében augusztus 16-án, pénteken este – kinti idő szerint – 19 órakor a nemzetközileg elismer képzőművészeti központban, a Centrul de Interes negyedik emeleti kiállítóterében mutatkozik be a Kortárs Művészeti Intézet gyűjteményes tárlata – Térfélcsere II címmel.

Szabó Szabolcs

A kulturális csereprogram hátteréről már többször is olvashattak lapunkban. A Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros és a Centrul de Interes 2019-ben egy csereprogram keretében két nagyszabású kiállítást rendez Térfélcsere címmel. Áprilisban Dunaújváros adott otthont a Centrul de Interes művészeit bemutató csoportos kiállításnak, augusztusban, a Kolozsvári Magyar Napokon pedig a KMI gyűjteményéből lesz látható majd egy nagyszabású tárlat.

St.Auby Tamás 24 ólomharang című alkotása is látható lesz Kolozsváron Fotó: ica-d.hu

A dunaújvárosi intézmény küldöttsége tegnap indult útnak Kolozsvárra.

Zsinka Gabriella, a Kortárs művészeti vezetője, valamint a Térfélcsere II kurátora a DH-nak elmondta a gyűjtemény eddigi történetének legnagyobb bemutatkozására készülnek. A válogatásban helyet kapnak konceptuális alkotások, festmények, szobrok, installációk.

– Arra törekedtünk, hogy átfogó képet adjunk a közel 400 tételből álló gyűjteményről, ezen keresztül is bemutatva a magyar kortárs képzőművészet meghatározó munkáit és alkotóit – tette hozzá Zsinka Gabriella.

A teljesség igénye nélkül a kolozsvári közönség találkozhat majd Várnai Gyula, Ádám Zoltán, Gerhes Gábor, Nagy Kriszta, Csáky Marianne, Tarr Hajnalka, St. Auby Tamás alkotásaival is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában