kultúra

2019.08.08. 10:00

20 éves jelenség: Fekete fény

A Fekete fény című kiállításához kapcsolódóan augusztus 11-én 15 órától tárlatvezetéssel egybekötött vetítéssorozatot rendez a Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros szakmai partnerségben a Robert Capa Kortárs Fotográfi ai Központtal.

Tóth Alexandra

Fotó: pixabay

Az 1999-es teljes napfogyatkozás augusztus 11-én volt, a húsz éves évfordulón a jelenséget rögzítő és értelmező fotók, videók, képzőművészeti alkotások készítői mesélnek a hozzá kapcsolódó élményeikről és gondolataikról. Háromtól „Te hol voltál az 1999-es teljes napfogyatkozáskor?” címmel fotó- és videógyűjtő akcióhoz kapcsolódó program kezdődik. 16 órakor tárlatvezetés lesz a kiállítás kurátorával és művészeivel, majd 18 órakor Szolnoki József: Pannon halom (1999, kísérleti film) filmjét vetítik le, amiről beszélgetnek is az alkotóval. Hétkor újabb vetítés és beszélgetés a program: Így készült a Fekete Balázs Béla Stúdió fény című produkciója Dunaújvárosban (1999, kollektív film) majd Tarr Béla: Werckmeister harmóniák (2000, magyar–német– francia–olasz filmdráma) művét nézhetik meg. A rendezvény ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában