Kolozsvár – gazdagon

2019.05.18. 11:00

Tárlatvezetés a Kortárs Művészeti Intézetben

Térfélcsere címmel még április közepén mutatkozott be a Kortárs Művészeti Intézetben (KMI) a kolozsvári Centrul de Interes művészeinek kollektív kiállítása.

Szabó Szabolcs

Május 15-én, szerdán az intézmény igazgatója, Deák Nóra, valamint a ház művészeti vezetője, Zsinka Gabriella egy hangulatos tárlatvezetés keretében mutatta be a kolozsvári alkotókat és munkásságukat. A két szakember kiemelte: A Centrul de Interes Kolozsvár egyik meghatározó képzőművészeti kiállító intézménye, amelynek kötelékében hat galéria (a Baril, a Bazis, a Spatiu Intact, a Sabot, a Camera és a Nano), több kiállítótér és műterem is működik.

A Térfélcsere című, remek alkotásokat felvonultató tárlatot tekintették meg
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Művészeti tevékenységét a belváros szívében egy hatszintes épületben, mintegy 2800 négyzetméteren valósítja meg, a művészekből és művészeti szakemberekből álló közösség havonta rendez kiállításokat, kétévente pedig nagyszabású képzőművészeti biennáléval jelentkezik. Aki eddig lemaradt volna a Térfélcseréről, az még pótolhatja mulasztását, hiszen a számos remek alkotást felvonultató kiállítás egészen május 31-ig várja a látogatóit a Kortársban. A Térfélcsere második felvonásában, a magyar napokon pedig a KMI mutatkozik be Kolozsváron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában