tárlatok

2019.04.11. 15:00

Székesfehérvártól Kolozsvárig

Két, több mint figyelemre méltó kiállítás is nyílik helyben e napokban. Soroljuk máris – időrendi kiosztásban.

Szabó Szabolcs

A havi bontás értelmében ismét egy friss egyéni tárlattal jelentkezik a Bartók kamaraszínház aulájának galériája, ahol ma 17 órától a székesfehérvári illetőségű Revák István festőművész munkái várják majd a remélhetően szépszámú közönséget.

A tárlat szervező-rendezője Rohonczi ROHO István lapunknak elmondta, Revák István évtizedek óta fontos szerepet játszik a megyei és az országos színtéren. Munkái dinamizmussal, színekkel telítettek, gyakorta felkavaróak, egy különös képi világot idéznek.

Rohonczi István Revák István munkáival Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A tárlatot ma 17 órától Gáspár Aladár pályatárs, festőművész ajánlja a megjelentek figyelmébe, közreműködik Németh Petra.

Szinte egy házzal odébb, a Kortárs Művészeti Intézet egy nemzetközi, ám mégis a magyar kortárs kulturális szintérhez nagyon közeli művészeti műhely munkásságának bemutatásával nyitja a tavaszi idényt. A Kortárs Művészeti Intézet és a Centrul de Interes 2019-ben egy csereprogram keretében két nagyszabású kiállítást rendez Térfélcsere címmel: tavasszal, Dunaújvárosban az ICA-D ad otthont a Centrul de Interes művészeit bemutató csoportos kiállításnak, augusztusban, a Kolozsvári Magyar Napokon pedig az ICA-D gyűjteményéből látható majd egy nagyszabású tárlat.

A kolozsvári művészek dunaújvárosi kiállítása pénteken 18 órakor mutatkozik be a KMI-ben. A tárlatot Gulyás Győző esztéta, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója nyitja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában