Kelemen-Nagy Annamária képei

2019.04.16. 09:00

Lélekképek: nagyon hatásos első tárlat

Megnyílt az MMK Galériában Kelemen-Nagy Annamária festménykiállítása hétfőn délután. A „Lélekképek” címet viselő tárlat május 13-ig tart nyitva.

Pekarek János

A fiatal alkotót a szerelem hozta a városba, árulta el megnyitó beszédében Kovács Pálné. A „született budapesti” lány a férje miatt lett dunaújvárosi. Amint az a megnyitón elhangzott: bízott és bízik abban, hogy sikerül átadnia azokat az értékeket, amiket otthonról és az eddigi tapasztalásaiból hozott, hogy hogyan lehet a nehezebb, hátrányosabb helyzetet is pozitívra fordítani, hogyan lehet örömmel, optimistán megélni helyzeteket, hinni a zsinórmértékben, hogy az ember a tartását, méltóságát mindig megtartsa, akkor is, ha kiszolgáltatottságot él meg, hogy hitét önmagában, képességeiben soha el ne veszítse, még akkor sem, ha veszteségélményt élt, él át.

Kelemen-Nagy Annamária (j) Lélekképek című tárlata az MMK Galériában látható Fotó: LI
Kelemen-Nagy Annamária festményei az MMK Galériában. Képünk a megnyitón készült. Fotók: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ez a mostani a gyógypedagógus végzettségű alkotó első önálló tárlata. Bár gyerekkorától szeretett rajzolni, festeni, később évekig felhagyott ezzel, s csak a közelmúltban Székesfehérváron kezdte folytatni, ahol akrilfestést és különböző festési technikákat tanul. Kedvenc idézete: „Az életet élvezni kell, szeretni a mindennapokat és mindent, ami körülvesz minket, megtanulni elfogadni, és hálásnak lenni érte, mert minden azért történik, hogy segítsen nekünk, még ha ez olykor elképzelhetetlen is.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában