gyermekkönyvtár

2019.04.20. 10:00

Helyi cimborák az irodalmi verseny döntőjén

Idén már tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Cimbora Alapítvány az országos irodalmi versenyét.

Tóth Alexandra

A megmérettetést egy több hónapos levelező verseny előzte meg, ahol írásos formában kellett különböző feladatokat megoldaniuk az ország cimboráinak. A legügyesebben teljesítő gyerekek közül az országos döntőben került ki a győztes. Nagyon szép eredmény tehát már önmagában az, ha valaki eljut a fináléba. Ebben Dunaújváros sem szégyenkezhet, hiszen Törökné Antal Mária csapatából két cimbora vehetett részt az utolsó versenyen.

Helytálltak a dunaújvárosi cimborák Fotó: gyermekkönyvtár

Az országos cimbora irodalmi vetélkedő döntőjét április 13-án rendezték meg Érden, ahol két dunaújvárosi cimbora, Szmodics Emese, a Móricz Zsigmond Általános Iskola 4. osztályos tanulója és Ősz Beáta, a Dózsa György Általános Iskola 3. osztályos tanulója vett részt.

A színes, interaktív vetélkedőn csapatokba osztották az öt városból érkezett gyerekeket, így bizonyíthatták tudásukat, ügyességüket. A zsűri elnöke Vig Balázs meseíró volt, akinek a műveiből is készültek feladványok. Az író neve egyébként sem cseng ismeretlenül a gyerekek számára, hiszen műveivel és személyesen vele is találkozhattak már a cimborák. A verseny arra is kiváló alkalom volt, hogy új barátságok szülessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában