elismerés

2019.03.20. 16:00

Versenyprogramban a mi Ványa bácsink

A 19. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) 8 budapesti, egy vidéki és fővárosi koprodukció, valamint 3 vidéki és 2 határon túli előadás szerepel a versenyprogramban június 6. és 15. között.

Balla Tibor

A versenybe jutott 14 előadás között van a dunaújvárosi Bartók kamaraszínház és a Váci Dunakanyar Színház közös produkciója, Csehov Ványa bácsi című színműve Jaroszlav Fedorisin rendezésében. A POSZT versenyprogramját Gulyás Gábor esztéta, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója és Zalán Tibor József Attila-díjas író, dramaturg állította össze a 2018. március 1. és 2019. március 10. között bemutatott, magyar nyelvű színházi előadásokból. A válogatásban Gulyás Gábornak Mispál Attila Balázs Béla-díjas rendező, Zalán Tibornak pedig Csikós Attila író, publicista, dramaturg volt segítségére.

Tarpai Viktória és Erdélyi Tímea az előadásban Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Sipos Imre, a Bartók kamaraszínház művészeti igazgatója (aki egyben az előadás egyik szereplője is) elmondta, óriási dolog a színháznak bekerülni a versenyprogramba, eddig ez még soha nem sikerült, csak az OFF programban mutatkozhatott be a teátrum eddig a Kárpát-medence magyarságának legnagyobb színházi megmérettetésén. A válogatók több mint 400 előadást néztek meg, ezek közül került be a Ványa bácsi abba a 7-be, ami nagyszínpadi versenyprodukció lesz a nagy budapesti művészszínházak mellett. Sipos Imre elárulta, a szakmai válogatók lejöttek megnézni az előadást kötelességből, és nem hittek a szemüknek. Az egyik főválogató, miután Vácott látta az előadást, a családját is lehozta Dunaújvárosba, hogy együtt újra megnézzék.

Sipos Imre művészeti igazgató

A művészeti igazgató kijelentette, olyannyira színvonalas ez az előadás, hogy már 4 nemzetközi fesztiválra van meghívásuk, jelen pillanatban a mi térségünkben ez az előadás a legizgalmasabb színházi forma. Mint mondta, a Bartóknak nem csak a dunaújvárosi közönség felé kell az igényesen szórakoztató sikerdarabokkal pozicionálnia magát, muszáj művészi értelemben, színházszakmai körben is megmutatniuk magukat a szakma felé, különben leírnák magukat.

Ezek után már szinte lényegtelen is, nyernek-e a POSZT-on, akkora csatát nyertek már a bekerüléssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában