Kossuth-díjas művész

2019.03.07. 08:30

Radványi Balázs egygitáros gyerekprogramja

Az MMK rendszeresen szervez délelőtti gyerekprogramokat, elsősorban az óvodás és a kisiskolás korosztály számára. A kicsik szerdán Radványi Balázsnak örülhettek.

Tóth Alexandra

A művész 1970 óta a Kaláka együttes tagja, fülbemászó, szellemes és igencsak gyerekbarát szövegein több generáció is felnőtt már. Radványi munkásságát több díjban is elismerték már, egyebek között Prima Primissima- és Kossuth-díjat, valamint a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjét is megkapta. Jelenleg önálló színpadi műsoraival járja az országot. A Dallamkaland most az MMK-ba érkezett, ahol zsúfolásig telt a nézőtér óvodásokkal. A kicsik figyelmét teljesen lekötötte a negyvenöt perces műsoridő, ami alatt kortárs szerzők verseit hallhatták megzenésítve gitárkísérettel, de a produkcióban olyan klasszikusok is helyet kaptak, mint a Mátyás király népmesék főcímdala.

Az előadás interaktív volt, már a második dalnál bevonta a népes közönséget a műsorba, akik ettől a legkevésbé sem érezték magukat zavarban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában